Vind wat je
zoekt

Afkicken

Van verdovende middelen

Afkicken is het stoppen met het gebruiken van verslavende stoffen zoals alcohol, drugs of medicijnen. Dit proces kan erg zwaar zijn, afhankelijk van de ernst van de verslaving en het middel waaraan je verslaafd bent. Probeer nooit in je eentje af te kicken van een verdovend middel, maar zoek altijd professionele hulp.

Fundamentum helpt je graag met afkicken van een verslavend middel. Wij zijn dé specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling in medische setting en onder 24 uurs toezicht. Bel naar 0800 2345 800 voor een intake. Samen zorgen wij ervoor dat je een leven leidt zonder verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is afkicken?

Verslaving is een ziekte die ontstaat als je lichamelijk of mentaal afhankelijk bent geworden van een verslavend middel. Bij afkicken probeer je te stoppen met dit middel. Het afkicken zorgt voor ontwenningsverschijnselen. Deze zijn afhankelijk van het middel en hoe erg je verslaafd bent. Deze verschijnselen maken het heel moeilijk om af te kicken. Zoek daarom altijd professionele hulp en ga nooit de strijd alleen aan. Het kan ook helpen om je vrienden en familie te informeren over je verslaving.

Hoe afkicken?

Hoe je moet afkicken, is niet in zijn algemeenheid te zeggen. Dit is afhankelijk van waar je aan verslaafd bent en hoe lang en erg je verslaafd bent. Houd er wel rekening mee dat het doel altijd moet zijn om volledig te stoppen met het middel. Een beetje stoppen werkt niet bij afkicken.

Daarnaast moet je altijd detoxen, oftewel ontgiften. Je lichaam wordt dan schoongemaakt van de giftige stoffen die het verdovende middel met zich meebrengt. Het detoxen zorgt voor afkickverschijnselen. Deze maken het moeilijk om het vol te houden. Doe dit dus altijd in een veilige omgeving met specialisten die je kunnen begeleiden.

Afkicken bij Fundamentum

Fundamentum biedt deze veilige omgeving en heeft de specialisten in huis om je te begeleiden. Met een detoxopname van gemiddeld een tot twee weken overwin jij de ontwenningsverschijnselen en ben je daarna klaar voor de juiste vervolgbehandeling om ook aan het geestelijke aspect van je verslaving te werken. Bel naar 0800 2345 800 voor een intake. We hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800