Vind wat je
zoekt

Blowen maakt je leven kapot

Stop nu

Blowen, of wiet roken, is het roken van marihuana of cannabis. Deze drug komt van de hennepplant en heeft een verdovend effect op je lichaam en geest. Gebruikers blowen om te ontspannen, zich goed te voelen, of voor de gezelligheid. Maar het is belangrijk om te weten dat blowen niet zonder gevaren is. Welke gevaren zijn er en maakt blowen je leven kapot of valt dat wel mee?

Blow je vaker dan goed voor je is en kun je spreken van een cannabisverslaving? Fundamentum helpt je graag. Met onze detoxbehandeling ontgift je je lichaam en krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

De gevaren van blowen

Blowen maakt je leven kapot op verschillende manieren. Ten eerste tast blowen je lichamelijke gezondheid aan. Roken is slecht voor je longen, of het nu om sigaretten of wiet gaat. Als je regelmatig blowt kun je problemen krijgen met je ademhaling en je longen lopen schade op, soms zelfs blijvend. Daarnaast beïnvloedt blowen je geestelijke gezondheid. Je kunt last krijgen van angstaanvallen, paranoia en stemmingswisselingen, zeker als je hier al gevoelig voor bent.

De risico’s van verslaving

Blowen kan ook zeer verslavend zijn. Voor je gevoel lijkt het alsof je controle hebt over je wietgebruik, maar dit is een bekend excuus om overmatig gebruik goed te praten. Stoppen met blowen is dan ook niet eenvoudig. Te veel blowen leidt tot problemen in je dagelijks leven, zoals op school of werk en ruzie met vrienden of familie. Ook geldproblemen komen voor, omdat blowen geld kost.

Als je eenmaal verslaafd bent aan blowen, is het nog moeilijker om te stoppen. Je lichaam went aan de effecten van cannabis. Dit zorgt voor een neerwaartse spiraal waarbij je steeds meer wiet nodig hebt om je goed te voelen. Dit gaat allemaal ten koste van je geld en gezondheid.

Beter voorkomen dan genezen

Het beste wat je kunt doen om te voorkomen dat blowen je leven kapot maakt, is om helemaal niet te beginnen. Als je al bent begonnen en je je zorgen maakt over de gevolgen, is het nooit te laat om hulp te zoeken. Er zijn mensen en organisaties die je kunnen ondersteunen om te stoppen met blowen en je leven weer op de rails te krijgen.

Ontgiften en herstellen in Limburg

Ben je verslaafd aan cannabis en blow je vaker dan je zou willen? Bij Fundamentum kun je terecht voor hulp. Met een detoxbehandeling in onze kliniek in Limburg sta jij weer sterker in je schoenen en zit je beter in je vel. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.
☎ Bel 0800 - 2345 800