Vind wat je
zoekt

Crack verslaving

Een van de zwaarste verslavingen

Crack is een bewerkte vorm van cocaïne en wordt gezien als een van de meest risicovolle drugs die er bestaat. Crack is erg verslavend en levens ontwrichtend. Een crackverslaving betekent dat je afhankelijk bent van crack. Verslaving heeft ernstige gevolgen voor je gezondheid, relaties en je algemene welzijn.

Zet de eerste stappen naar een leven zonder crack. Verslaving is te verslaan met de juiste behandeling. Neem contact op met Fundamentum via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen. Wij helpen je graag verder.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is crack?

Crack is een krachtige vorm van cocaïne, een stimulerend middel dat het centrale zenuwstelsel beïnvloedt. Crack wordt meestal verkocht in de vorm van kleine brokjes of kristallen die gerookt worden. Crack wordt gemaakt door cocaïne te mengen met andere stoffen, zoals bakpoeder of ammoniak, en vervolgens te verwarmen tot het hard wordt. Het resultaat is een zeer verslavende drug die onmiddellijk intense gevoelens van euforie (extreme blijdschap) en energie kan veroorzaken, maar die ook snel uitwerken, waardoor gebruikers vaak de drang hebben om meer te nemen.

Oorsprong van crack

Crack is ontstaan in de Verenigde Staten waar de drug ook wel bekend staat als ‘rock’ of ‘crack-cocaïne’. In de jaren 80 is een mengsel van cocaïnepoeder, zuiveringszout en water gemaakt om meer gewicht aan ladingen cocaïne toe te voegen. Dit werd vervolgens gekookt en stolde tot brokjes of ‘stenen’. Crack kreeg zijn naam van het knetterende geluid dat wordt veroorzaakt wanneer het wordt verwarmd en gerookt. Een crackverslaving of een crack addiction ontstond al snel in grote Amerikaanse steden.

Crackverslaafde

Een crack addict is constant bezig met zoeken naar en gebruiken van crack. Verslaafden, de zogenoemde crack addicts, kunnen een chaotisch en verwoestend leven hebben. Ze kunnen hun baan verliezen, hun familie en vrienden kwijtraken en zelfs in de criminaliteit belanden om hun verslaving te kunnen betalen. Een crackverslaving veroorzaakt ernstige lichamelijke problemen, zoals hartproblemen, ademhalingsproblemen en ernstig gewichtsverlies. Het leidt ook vaak tot psychische problemen zoals paranoia, hallucinaties en zeer hevige stemmingswisselingen.

Ontwennen en detoxen met professionele begeleiding

Een crackverslaving kan zeer intense vormen aannemen. Hulp is altijd beschikbaar. Worstel je met stoppen met crack? Je verslaving is te behandelen onder begeleiding van professionele behandelaars zoals Fundamentum. We staan klaar om je te begeleiden op je reis naar herstel. Door middel van een detoxbehandeling zet jij de eerste stappen. Neem contact met ons op via 0800 2345 800 tussen 07:00 en 22:00 uur om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800