Vind wat je
zoekt

Crystal methamfetamine-gebruik

Zeer gevaarlijk

Crystal methamfetamine wordt ook wel tina, crystal meth, crystal of ice genoemd. Crystal methamfetamine-gebruik is niet voor niets illegaal: het is een synthetische drug die erg gevaarlijk en verslavend is. Op welke manieren wordt deze drug gebruikt en welke risico’s neemt het gebruik met zich mee? Je leest het hier.

Al na een enkele keer crystal methamfetamine-gebruik, kun je zowel lichamelijk als psychisch verslaafd raken. Ben jij afhankelijk geworden van deze drug? Weet dan dat je er niet alleen voor staat. Bij Fundamentum zet jij de eerste stap om van je verslaving af te komen. Bel vandaag nog naar onze Intake Office en plan een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Tina drugs: hoe gebruiken

Crystal methamfetamine-gebruik komt voor in verschillende vormen. Het is belangrijk om te beseffen dat alle vormen heel risicovol zijn. Het wordt meestal gerookt, gesnoven of geïnjecteerd:

  • Roken: crystal methamfetamine in kristalvorm wordt vaak gerookt door de drug te verhitten met een gasbrander. Het kristal smelt en wordt dan door de gebruiker ingeademd; 
  • Snuiven: sommige gebruikers verpulveren de kristallen en snuiven het vervolgens op; 
  • Injecteren: als je het oplost in water, kan crystal methamfetamine worden geïnjecteerd. 

Crystal methamfetamine: gebruikers gaan eraan kapot

Mensen die de drug slechts een paar keer hebben gebruikt, kunnen al verslaafd raken aan crystal methamfetamine. Het gebruik leidt tot allerlei problemen. Je hebt bijvoorbeeld een steeds hogere dosis nodig om hetzelfde effect te voelen. Deze tolerantie maakt crystal methamfetamine-gebruik niet alleen extra verslavend, je loopt ook het gevaar om een overdosis te nemen.

Maar de drug heeft nog veel meer negatieve bijwerkingen: gebruikers kunnen last krijgen van slaapstoornissen, hallucinaties en concentratieproblemen. Als je crystal methamfetamine langdurig gebruikt, neemt de kans op hartaanvallen, beroertes en schade aan lever, nieren en longen toe. Sommige verslaafden raken daarnaast steeds verder in een sociaal isolement. Gebruikers worden na verloop van tijd afhankelijk van de drug om zich goed te voelen, waardoor ze zich sneller terugtrekken en steeds minder contact hebben met vrienden en familie.

Stop met crystal methamfetamine bij Fundamentum

Crystal methamfetamine-gebruik maakt meer kapot dan je lief is. En als je eenmaal verslaafd bent, is het ontzettend moeilijk om te stoppen. Gun het jezelf om weer gezond te worden en neem contact op met Fundamentum. Fundamentum is een detoxkliniek in Limburg waar je lichamelijk kunt afkicken van crystal methamfetamine. En dat doe je niet alleen: onze deskundigen hebben jarenlange ervaring en ondersteunen jou in deze moeilijke periode. Bel vandaag nog voor een intake naar 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800