Vind wat je
zoekt

DMT-drugs

Wat is dat?

DMT of dimethyltriptamine is een hallucinerende drug waardoor je de prikkels in je hersenen anders ervaart. Je kunt deze drug roken, slikken en spuiten. DMT-drugs zijn niet gevaarlijk of giftig, maar er kleven wel risico’s aan het gebruik van DMT-drugs. Wat is DMT-drugs precies en wat zijn de effecten en gevaren?

Gebruik je naast DMT-drugs nog andere drugs en wil je daarmee stoppen? Bel ons voor een intakegesprek en start een detoxbehandeling onder begeleiding van onze medisch deskundigen. Neem meteen contact met ons op en start vandaag nog je leven zonder drugs.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is DMT-drugs?

DMT-drugs staat voor dymethiltriptamine en is niet verslavend. Het is een stofje dat van nature in planten, padden, zoogdieren en ook in ons eigen lichaam zit. Maar dit tripmiddel kan ook in een lab gemaakt worden en vervolgens geroken, gesnoven en gedronken worden. DMT-drugs wordt veel verwerkt in het drankje Ayahuasca, dat steeds populairder wordt. Toch is DMT-drugs in Nederland verboden. Het is illegaal is om deze drugs in te voeren, te verhandelen en te verwerken, maar het is niet illegaal om het te gebruiken.

Wat doet DMT-drugs met je lichaam?

DMT-drugs heeft verschillende effecten. Ben je benieuwd wat DMT-drugs met je lichaam doet? Als je DMT-drugs gebruikt kun je een hogere hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk krijgen. Verder kun je je misselijk en duizelig voelen en kunnen je pupillen wijder worden.

Mentale effecten DMT-drugs

DMT-drugs heeft naast lichamelijke effecten ook invloed op je geest. Je kunt een euforisch gevoel krijgen en je zintuigen werken anders. Mentale effecten van DMT zijn vooral hallucinerend en psychedelisch. Dit betekent dat alles wat je waarneemt, wordt vervormd. Zo zie je bijvoorbeeld kleuren feller, geluiden harder en ruimtes groter of kleiner dan ze in werkelijkheid zijn.

DMT roken

DMT-drugs kun je op verschillende manieren innemen. Vrijwel altijd zijn de effecten heftig. Door DMT te roken, worden de hallucinerende en psychedelische effecten nog sterker. DMT-drugs kun je daarom geen partydrug noemen. Dit komt simpelweg omdat je na het gebruik van deze drugs niet meer goed op je omgeving kunt reageren. Gebruik DMT-drugs daarom altijd in een veilige omgeving, met bekenden om je heen, als je je goed voelt en met mate.

De gevaren van DMT-drugs

Je zult verder niet snel verslaafd raken aan DMT. Maar het brengt toch zo z´n gevaren met zich mee. Een van de gevaren van DMT-drugs is dat het psychoses triggert. Ook kan er gevaar ontstaan doordat je situaties niet goed kan beoordelen en je makkelijker risico´s neemt. Verder kun je last krijgen van visuele problemen: jarenlang of zelfs je hele leven kun je last hebben van trillende objecten, schaduwen en lichtflitsen. Dit heet het HPPD-syndroom en ontstaat doordat je hersenen bepaalde prikkels door het gebruik van DMT-drugs niet meer kan verwerken.

Hulp bij jouw verslaving

Neem je naast DMT-drugs nog andere drugs of alcohol en lukt het je niet om te stoppen? Fundamentum is een afkickkliniek die bekend staat om haar korte detoxbehandelingen onder begeleiding van medisch specialisten. Bij ons kun je anoniem en in een veilige omgeving werken aan je herstel en starten met een nieuw leven. Er is altijd een oplossing. Bel ons nog vandaag voor een intakegesprek: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800