Vind wat je
zoekt

Leven met een drugsgebruiker

Fundamentum helpt jouw partner

Is je partner verslaafd, dan heeft dat grote invloed op jouw leven. Misschien heb je al van alles geprobeerd om jouw partner van diens verslaving af te helpen, maar verandert er niets. Helaas is het vaak de realiteit dat je weinig invloed hebt op de verslaving van je partner. Je kunt zeker een aantal dingen voor jezelf en de relatie met je partner doen, maar het belangrijkste is dat je partner professionele hulp zoekt. Keer het leven met een drugsgebruiker om en ga het gesprek aan.

Heeft jouw partner een verslaving? Bij Fundamentum helpen we je partner af te kicken van drugs of alcohol door middel van korte detoxbehandelingen. Anoniem, in veilige omgeving en onder begeleiding van medisch specialisten. Laat je partner een afspraak met ons maken voor een eerste gesprek: 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Partner verslaafd

Als je partner verslaafd is, zit je in een moeilijke situatie. Want hoe ga je om met de leugens, het wantrouwen en alles wat komt kijken bij het leven met een drugsgebruiker? Je hebt misschien al een paar keer gedacht: zo kan het niet meer. Bij Fundamentum geloven we dat iedereen met een verslaving geholpen kan worden.

Partner gebruikt stiekem drugs

Gebruikt je partner stiekem drugs, dan kan het lastig zijn om het gesprek over diens verslaving te starten. Toch is het belangrijk dat je dit ter sprake brengt. Alleen dan kun jij jouw partner goed helpen. Geef aan dat je weet dat je partner overmatig drugs gebruikt en probeer hier samen over te praten. Bereid dit gesprek goed voor. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken:

  • Wat je het best kunt zeggen en wat beter niet; 
  • Wat je wilt bereiken met het gesprek; 
  • Waar jouw grenzen liggen; 
  • Voorbeelden of situaties. 

Kenmerken drugsgebruiker

Over het algemeen herken je drugsgebruik aan de extreme stemmingswisselingen. Van het ene op het andere moment is je partner bijvoorbeeld heel blij en een dag later ongelooflijk somber. Of je partner is eerst heel opvliegend en hyper en een paar uur later opeens oververmoeid. Maar de kenmerken van een drugsgebruiker verschillen ook per drugs. Zo krijg je bij hasj en wiet rode ogen, ben je vaak giechelig en krijg je honger. Bij coke voel je je een held en durf je risico´s te nemen, terwijl je de volgende dag down en oververmoeid kan zijn.

Terugval gebruik partner

Het komt vaak voor dat verslaafden stoppen met drugs, maar een terugval krijgen. En na een lange periode van niet gebruiken, hun oude gewoontes oppakken. Stoppen met drugs, drank of bepaald gedrag gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. Het lastige voor jou als partner is dat een terugval vaak niet van de ene op de andere dag gebeurt, maar met kleine stappen. Hierdoor kan het zijn dat je pas na een tijd merkt dat je partner opnieuw gebruikt. Gelukkig betekent een terugval niet dat je altijd moet leven met een drugsgebruiker. Stoppen kan altijd.

Hulp voor drugsgebruikers – Fundamentum

Leven met een drugsgebruiker is voor de meeste mensen zwaar. Als je niet oppast, gaat het ook jouw leven beheersen. Maar wat moet je doen om dat te voorkomen en tegelijkertijd de juiste hulp voor je partner te vinden?

Bij Fundamentum begeleiden we (drugs)verslaafden tijdens het afkicken. Tijdens een korte detoxbehandeling van een tot twee weken zorgen ervoor dat alle drugs uit het lichaam van je partner verdwijnt. Hierbij wordt de verslaafde altijd goed begeleid door ons team van medisch specialisten. Het doel: een gezond en gelukkig leven zonder drugs voor jullie allebei. Kom los van een leven met een drugsgebruiker en laat jouw partner contact met ons opnemen voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800