Vind wat je
zoekt

Spacecake

Gebak met cannabis

Spacecake is een zoet baksel waarin cannabis, ook wel wiet genoemd, wordt verwerkt. Meestal gebeurt dit door de wiet te verwerken in de boter. . Spacecake eten is een populaire manier om de effecten van cannabis te ervaren zonder dat je hoeft te roken, maar kent ook risico’s. Wat is spacecake precies, wat is bij spacecake het effect en moet je voorzichtig zijn met hoeveel spacecake je kunt eten?

Ben jij verslaafd aan cannabis? De detoxbehandelingen van Fundamentum zijn de eerste stap naar een stabiel leven zonder verslaving. Begeleid door professionals wordt je lichaam in een tot twee weken ontgift. Neem contact met ons op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de blowentest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is spacecake?

Spacecake hoeft niet altijd een cake te zijn. Het komt ook vaak in de vorm van onder andere muffins, koekjes, cupcakes of brownies. De boter in het beslag bevat vaak wiet, maar soms worden er ook stukjes wiet in de spacecake verwerkt. Dit is een minder populaire manier dan de wietboter, omdat de wiet dat niet gelijkmatig over de spacecake verdeeld wordt en omdat kauwen op harde stukjes wiet niet aangenaam is. Spacecake werkt langzamer en heeft mogelijk een intensere high dan wanneer je cannabis rookt.

Spacecake effect

De effecten van spacecake zijn wisselend. Dit is afhankelijk van de sterkte van de cannabis en de hoeveelheid die wordt gebruikt. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van spacecake. De effecten na het eten van spacecake treden namelijk langzaam op en houden lang aan. Hierdoor is het doseren van spacecake erg lastig. Enkele spacecake effecten zijn onder andere:

  • Een high gevoel, dit kan te maken hebben met de manier waarop de lever de actieve stoffen in cannabis omzet in het lichaam; 
  • Extreem gevoel van ontspanning, euforie (extreme blijdschap) en soms ook creativiteit; 
  • Andere manier van dingen waarnemen, zoals tijdsbesef, je meer kunnen verbeelden of een versterkt gevoel van horen, proeven en ruiken. 
  • Meer eetlust: cannabis staat erom bekend dat je er honger van krijgt en spacecake is hierop geen uitzondering. Dit wordt vaak ook wel een ‘vreetkick’ genoemd. 

Hoeveel spacecake eten?

Het is voor nieuwe gebruikers verleidelijk om meerdere plakken of stukken spacecake achter elkaar te eten. Dit komt omdat het vaak wat langer duurt voordat je het effect van spacecake voelt. Toch is dat een slecht idee. Meer spacecake eten zorgt er niet voor dat je de effecten sneller voelt. Als je heel veel spacecake in een keer eet, worden de effecten ook heftiger De kans is dan groter dat je een bad trip ervaart.

Als je nieuw bent met het gebruik van spacecake, is het verstandig om met een kleine dosis te beginnen. Een kwart of een halve portie is soms al voldoende om de effecten te ervaren. Je kunt later altijd meer nemen als je merkt dat de gewenste effecten niet optreden. Het is belangrijk om de dosering geleidelijk aan te passen en rekening te houden met je eigen gevoeligheid voor cannabis.

Een bad trip door spacecake

Hoewel spacecake vooral bekend staat vanwege de ontspannende en plezierige effecten, is het ook mogelijk om een slechte ervaring te hebben. Dit staat bekend als een bad trip. Spacecake eten kan dan leiden tot een gevoel van angst, paranoia en negatieve emoties. Een bad trip bij spacecake ontstaat vaak door (een combinatie van) te veel spacecake achter elkaar, onervaren zijn met deze drug en een negatieve stemming of slecht humeur vooraf.

Om een bad trip door spacecake te voorkomen, zijn er een aantal dingen die je van tevoren kunt doen. Ten eerste is het belangrijk om met een lage dosis te beginnen. Daarnaast is ook aan te raden om spacecake te eten in een veilige en vertrouwde omgeving. Een plek waar je je prettig voelt en geen verantwoordelijkheden hebt die je in gevaar kunnen brengen. Ook is het verstandig om alleen spacecake te eten als je goed in je vel zit.

Spacecake effecten verminderen

Als je spacecake hebt gegeten en je vindt de effecten te heftig, dan zijn er manieren om de spacecake effecten te verminderen. Suiker innemen werkt hier het beste bij. Denk aan vruchtensap, frisdrank, chocolade, snoepjes of tabletten van druivensuiker, zoals Dextro Energy. Onthoud dat je een (bad) trip niet zomaar stopt door suiker, maar wel dat je daarmee de kans vergroot om de trip aangenamer maken. De suiker zorgt voor meer aanmaak van dopamine (een geluksstofje) waardoor je je prettiger voelt. Op die manier kun je de spacecake effecten verminderen en verzachten.

Detoxen bij Fundamentum

Brengt jouw wietgebruik (in welke vorm dan ook) je in de problemen of ben je het zat om afhankelijk te zijn van wiet? Fundamentum helpt je graag. Met een professioneel medisch team zorgen we ervoor dat je lichaam volledig wordt ontgift. Zo voel je je fitter, beter en zelfverzekerder voor een vervolgbehandeling. Zorgverzekeraars vergoeden de behandeling volledig (op het eigen risico na) en er zijn korte wachtlijsten. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800