Vind wat je
zoekt

Wat is 2-CB?

Psychedelische drug

2-CB is de afkorting van 4-broom-2,5-dimethoxyfenethylamine. Het is een psychedelische drug, wat betekent dat je de wereld om je heen er anders door gaat zien. Je besef van tijd en ruimte verandert en je ervaart kleuren veel sterker dan normaal. Hier lees je alles over de werking, juiste dosering en op welke manier 2-CB gebruikt wordt.

Ben jij verslaafd aan 2-CB? Fundamentum is een afkickkliniek in Limburg die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Tijdens een detox ontgift je je lichaam en zet je een eerste stap om voorgoed van je verslaving af te komen. Neem dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur contact op met onze Intake Office en plan een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

2-CB werkingsduur
2-CB is een psychedelische drug, oftewel een tripmiddel. Kleuren worden intenser, je wordt lacherig, opgewonden of kan hallucinaties ervaren. Hoe de werking bij jou is, hangt af van de hoeveelheid van het middel en aan hoe goed je er tegen bestand bent. De werkingsduur van 2-CB is ongeveer tussen de vier en de zes uur, en is dus afhankelijk van verschillende factoren.

2-CB dosering

De effecten lopen dus zeer uiteen bij 2-CB. Dosering is om deze reden ook zeer belangrijk. Een te hoge dosering kan namelijk een bad trip tot gevolg hebben die erg angstig kan zijn. Laat 2-CB altijd testen zodat je weet wat de dosering is van het middel dat je neemt.

Over het algemeen geeft een lage dosis (5-15mg) de lacherige effecten, je wordt opgewekter en kan seksueel geprikkeld worden. Het lijkt een beetje op een XTC-ervaring. Hoe hoger de dosering, hoe sterker de psychedelische effecten. Bij doseringen van boven de 25mg is de kans op hallucinaties groot. De trip is dan slecht tot niet meer te sturen. Dit is zeer af te raden voor beginners.

2-CB pil

Er zijn verschillende manieren om 2-CB tot je te nemen. De meest gangbare is via een pil. Een 2-CB-pil lijkt in eerste instantie erg op een XTC-pil. Een 2-CB-pil is echter iets platter. Bij gebruik via een pil kan het een uur duren voordat je iets merkt van de eerste effecten. Dit kan langer duren als je maag goed gevuld is.

2-CB snuiven

Je kunt 2-CB ook snuiven. Het is dan vermalen tot poedervorm. Het snuiven van 2cb kan zeer pijnlijk zijn in de neus, omdat het een bijtende stof is. Mensen die 2-CB snuiven hebben vaker last van negatieve lichamelijke effecten.

Veilig afkicken van 2-CB bij Fundamentum

Ben jij afhankelijk geworden van 2-CB en wil je er voor eens en voor altijd mee stoppen? Bij Fundamentum zet je een belangrijke eerste stap richting een drugsvrij leven met behulp van 24 uurs professionele begeleiding. Neem contact op met onze Intake Office via 0800 2345 800 voor het plannen van een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800