Vind wat je
zoekt

Voor

Verwijzers

Verwijzen naar Fundamentum

Als huisarts, psychiater, bedrijfsarts of GGZ instelling kunt u patiënten naar Fundamentum detox (gespecialiseerde GGZ) verwijzen, voorzien van een verwijsbrief. Wij werken graag nauw samen met andere GGZ instellingen en met de artsen van onze cliënten. Dit verhoogt de kans op abstinentie en herstel. U kunt de eerste zijn die verslavingsproblematiek opmerkt bij de cliënt. Mocht u een vermoeden hebben dat uw patiënt voorafgaand aan en behandelingstraject voor de verslaving een medische detox nodig heeft, dan kijken wij graag samen met u verder of de detoxbehandeling die wij bij Fundamentum verschaffen, geschikt is voor de problematiek van uw patiënt.

Direct overleggen met een collega? Bel ons intercollegiaal nummer.
☎ Bel nu met een collega

Doorverwijsproces huisarts

U kunt als arts uw patiënt doorverwijzen middels een verwijsbrief of via ZorgDomein. Wij nemen dan de zorg vanaf daar van u over.

U ontvangt na de detoxopname een brief met daarin een korte beschrijving hoe de detoxopname is verlopen. Ook informeren we u met deze brief over de vervolgbehandeling die door Fundamentum is geïndiceerd aan cliënt. Indien de cliënt het behandeladvies opvolgt, wordt u uiteraard ook daarvan op de hoogte gebracht.

Wanneer Fundamentum?

Bij Fundamentum zijn we gespecialiseerd in korte detoxbehandelingen (10 nachten) onder 24 uur medisch toezicht. Patiënten die verslaafd zijn aan alcohol, drugs of medicatie kunnen bij ons terecht om onder medisch toezicht het lichaam te ontgiften van alle giftige stoffen waaraan het lichaam door de alcohol, drugs en medicatie gewend is geraakt. Resocialisatie van patiënten kan met een detox beginnen. Wij behandelen, op GHB en heroïne na (enkel langdurige heroïneverslaving), alle soorten drugsverslavingen. Uw patiënt kan dus enkel niet bij ons terecht wanneer hij of zij langdurig verslaafd is aan heroïne of GHB.

Huidige wachttijden

Bij Fundamentum zijn de huidige wachttijden binnen één week tot intake en één week tot behandeling. Wij zijn dus in staat om uw patiënt snel de medische hulp te verlenen die hij of zij nodig heeft. Dit kan verergering van problematiek voorkomen.

Wij helpen u bij het vinden van passende hulp

Mocht u twijfelen of wij de geschikte organisatie zijn om uw patiënt zorg te bieden, kijken wij graag met u naar de mogelijkheden. We zijn elke dag beschikbaar voor intercollegiaal overleg. Dit overleg kan telefonisch plaatsvinden gedurende de hele dag. U kunt ons bereiken op het volgende nummer: 0800 2345 800. Mocht uw voorkeur uitgaan naar beeldbellen dan is dit ook mogelijk, namelijk elke dag tussen 15:00 uur en 16:00 uur. Wij adviseren u graag. Indien uw patiënt niet bij Fundamentum past, adviseren we nog om met ons Intake Office te bellen.

Doorverwijsproces GGZ instelling

Als GGZ instelling kunt u cliënten naar ons doorverwijzen als blijkt dat zij eerst een detoxopname nodig hebben voordat zij bij u de vervolgbehandeling aangaan (klinisch of ambulant).
U ontvangt na de detoxopname van uw cliënt een brief over het verloop van de detoxopname. Indien door u desgewenst de cliënt toch niet bij u terugkomt in behandeling, kan Fundamentum de vervolgbehandeling indiceren. Indien cliënt dit advies voor de vervolgbehandeling opvolgt dan wordt de huisarts van cliënt daarvan op de hoogte gebracht.

Overige vragen

Wij helpen graag bij vragen van zorgprofessionals over verslaving en/of doorverwijzing. U kunt ons per mail bereiken via intake@fundamentum.nl of per telefoon op 0800 2345 800. Mocht u willen beeldbellen, dan kan dat elke dag van 15-16 uur.