Vind wat je
zoekt

Hoelang blijft cocaïne in je lijf?

Verschillende factoren

Cocaïnegebruikers voelen zich tijdelijk vrolijk, energiek en zelfverzekerd. Maar helaas duurt dit gevoel niet lang. Cocaïne is gevaarlijk en schadelijk voor het lichaam. Al helemaal als je het middel gedurende een langere periode regelmatig gebruikt. Hoelang blijft cocaïne precies in je lijf? Ook al nemen de effecten van de drug al snel af, in het bloed en in de urine is cocaïne langer zichtbaar.

Als je regelmatig cocaïne gebruikt en klaar bent met de vervelende gevolgen, weet dan dat je er niet alleen voor staat. Bij Fundamentum zet jij in alle rust de eerste stap om van je verslaving af te komen. Bel ons vandaag nog voor een oriënterend gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afbraak van cocaïne

Hoelang cocaïne in je lijf blijft, hangt af van een aantal factoren. Denk aan de hoeveelheid cocaïne die je hebt gebruikt, maar ook aan hoe fit je bent en hoe snel je lichaam het middel afbreekt. Dit verschilt per persoon. Daarnaast is het zo dat hoe vaker je cocaïne gebruikt, hoe langer het aantoonbaar is in je lichaam. Om drugs in je lichaam af te kunnen breken, heb je tijd en rust nodig. Maar door cocaïne gaat je hartslag omhoog en krijg je meer energie. Hierdoor is het extra lastig om na het gebruik goed te slapen en uit te rusten. Dit vertraagt het natuurlijke proces van het lichaam om stoffen af te breken.

Hoelang blijft cocaïne in je lijf?

Als je cocaïne gebruikt, wordt het opgenomen in je bloed. Via je bloed verplaatst de drug zich naar de hersenen en die zetten de cocaïne om in werkende stoffen. Op dat moment begin je de effecten van het middel te merken. Deze effecten nemen meestal na een uur al af, maar dat betekent niet dat het ook je lichaam uit is. Hoelang cocaïne in je lijf blijft, verschilt per persoon. Meestal is de helft van de cocaïne in je bloed na twee uur verwerkt. Na ongeveer vijf uur is het grootste gedeelte van de stof uit het bloed verdwenen.

Hoelang is cocaïne vindbaar in je urine?

Naast dat cocaïne zich in het bloed in je lichaam bevindt, is het middel ook aantoonbaar in bijvoorbeeld de urine. Ook al is de cocaïne na een paar uur uit je bloed, in je urine blijft de stof veel langer aantoonbaar. Daarom is een urinetest een veelgebruikte test om cocaïne in het lichaam op te sporen. De nieren hebben namelijk langer tijd nodig om het middel te verwerken. De stof is twee tot vijf dagen na inname nog aanwezig in je urine. Bij mensen die vaker cocaïne gebruiken, kan de drug zelfs nog tot acht dagen te zien zijn. Bij regelmatig gebruik heeft je lijf namelijk steeds meer tijd nodig om de stoffen af te breken.

Afkicken van cocaïne bij Fundamentum

Ben je verslaafd aan cocaïne en wil je graag stoppen? Fundamentum snapt dat het lastig is om van een cocaïneverslaving af te komen. Fundamentum is een afkickkliniek die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Met een detoxbehandeling zet jij de eerste stap richting een verslavingsvrij leven. Wij helpen jou door de periode van ontwenning heen zodat je daarna een passende vervolgbehandeling kunt volgen. Op deze manier stop jij voorgoed met cocaïne. Neem van 07:00 tot 22:00 contact met ons op voor een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800