Vind wat je
zoekt

Bijwerkingen speed

Bij licht tot zwaar gebruik

Drugs worden in eerste instantie voor de oppeppende werking en effecten gebruikt, zoals het krijgen van een stoot energie en een prettig, opgewekt gevoel. Maar er moet altijd rekening worden gehouden met bijwerkingen. Bijwerkingen zijn de ‘katers’ van drugs en worden door de gebruiker vaak bewust of onbewust weggedrukt. De directe werking weegt voor de gebruiker meestal zwaarder. Speed is hier niet anders in en er kunnen na elk soort gebruik – licht en zwaar – verschillende bijwerkingen optreden. Welke bijwerkingen dit zijn, wat dit voor je lichaam betekent en hoe Fundamentum je kan helpen leggen we hier uit.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Algemene (bij)werkingen van speed

Wanneer speed wordt geslikt duurt het gemiddeld 20 tot 30 minuten voordat de effecten merkbaar zijn. Bij snuiven kun je al effect na enkele minuten verwachten. De werking houdt ongeveer vier tot acht uur aan. In dat tijdsbestek ben je vaak geconcentreerder, vrolijker, alerter, zelfverzekerder en minder moe. Minder fijne bijwerkingen van speed kunnen dan ook al opspelen, zoals hartkloppingen en overmatig zweten. Van andere vervelende bijwerkingen kun je later pas last krijgen.

Extreme hoofdpijn speed

Eén van de andere mogelijke bijwerkingen van speed is extreme hoofdpijn. Deze drug is bloeddrukverhogend en van een te hoge bloeddruk kun je zware hoofdpijn krijgen. Ook oververhitting kan een oorzaak zijn van hoofdpijn. In drukke uitgaansgelegenheden worden binnenruimtes meestal niet goed geventileerd. De broeierige warmte kan in combinatie met speedgebruik leiden tot oververhitting. En oververhitting kan hoofdpijn veroorzaken. Dit hoef je niet meteen te voelen, want amfetaminen (de groep waar speed toe behoort) werken pijnstillend. Het kan dus zijn dat je op de piek van de werking al wel hoofdpijn ‘ontwikkeld’ hebt, maar dat door de pijnstillende werking van speed de hoofdpijn nog niet merkbaar is. Zodra de speed uitwerkt kan zo’n extreme hoofdpijn ineens hard aankomen.

Wat doet speed met je spieren?

Het is een bekende bijwerking van speed: spierpijn en stijve of verkrampte spieren. Al gauw ontstaat dan ook de vraag: ‘wat doet speed met je spieren?’. De meest bekende bijwerking is het knarsetanden, het bewegen en aanspannen van de kaken. Je kaakspieren krijgen op een avond flink wat te verduren en dat heeft te maken met de overvloed aan dopamine die door de speed in je hersenen vrijkomt.

Speed en dopamine

Dopamine is een stofje dat ervoor zorgt dat je spieren in beweging komen. Normaal gesproken wordt dit gedoseerd afgegeven. Het resultaat van te veel dopamine is dat je de controle over je spieren kwijtraakt. Je dopamine balans is dan verstoord. Ook de heftige (dans)bewegingen en de spierpijn in vooral de ledematen die daarop volgt, komt door die verstoorde dopamine balans. Beide vormen van spierpijn merk je meestal pas de volgende ochtend en gaat vaak samen met een dip die veel gebruikers ervaren.

Herstellen van speed onder begeleiding

De kick die je van speed krijgt geeft je voor een korte momentopname misschien een prettig gevoel, maar de bijwerkingen op lange termijn zijn verre van gezond. Ingrijpende lichamelijk en mentale problemen kunnen je leven op een negatieve manier beïnvloeden. Probeer dit te voorkomen en neem contact met ons op als je een vast patroon herkent in je speedgebruik. Fundamentum kan jou – anoniem en in alle rust – van je verslaving afhelpen met een detoxbehandeling onder 24 uurs professionele begeleiding. Bel voor het plannen van een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800