Vind wat je
zoekt

Speed verslaving

Een slopend middel

Speed staat voor snelheid. Mensen die speed gebruiken, krijgen tijdelijk een hoop extra energie. Wat zijn de gevolgen van een speedverslaving en hoe kun je weer terugschakelen naar een lagere versnelling?

Verslaafd geraakt aan speed en wil je er vanaf? Bel dan naar Fundamentum voor een intake en de behandelingsmogelijkheden.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe ontstaat een speedverslaving?

Speed (amfetamine) geeft je een enorme energieboost waardoor je geen vermoeidheid kent. Mensen gebruiken het bijvoorbeeld in het uitgaanscircuit of op festivals waardoor ze het hele weekend kunnen doorgaan. Als de speed eenmaal is uitgewerkt, volgt de terugslag. Je voelt je extra moe en lusteloos. Zo kan de verleiding ontstaan om weer te gebruiken zodat je je weer fit en alert voelt. Als je dat regelmatig doet, heb je ook steeds meer nodig om hetzelfde effect te krijgen.

Speed is verslavend en heeft gevolgen voor je gezondheid

Als je regelmatig of zelfs dagelijks speed gebruikt, heeft dit zowel psychische als lichamelijke gevolgen.

  • Zo krijgen speedgebruikers regelmatig te maken met depressieve gevoelens en een verminderd concentratievermogen als het effect van de speed is uitgewerkt. Daarnaast kun je onder meer last krijgen van duizelingen, angsten, paranoia en zichtproblemen. Ook is het risico op een psychose aanwezig.
  • Je lichaam heeft het ook zwaar te verduren. Je hebt bijvoorbeeld een grotere kans op een hartinfarct of een hersenbloeding. Daarnaast ligt volledige uitputting op de loer. Je leeft namelijk constant in een te hoge versnelling en geeft je lichaam geen rust. Omdat speed ook nog eens de honger onderdrukt, word je bovendien zo mager als een lat.

Speed afkicktips

Lichamelijk afkicken is goed mogelijk met behulp van een detox behandeling. Afkicken van speed is echter vooral geestelijk erg zwaar. Je hersenen zijn zo gewend geraakt aan de ‘snelle stand’ dat het best lastig manoeuvreren is in de ‘slome stand’. Je moet je dus mentaal heel goed voorbereiden op wat je te wachten staat. Voel je je depressief en lusteloos? Dan weet je waar dat van komt. Denk positief en schep voor jezelf een plek aan de horizon waar je stap voor stap naartoe gaat. Een plek waar je weer op een natuurlijk manier fit zal zijn zonder een chemisch hulpmiddel als speed.

Je staat er niet alleen voor; de deskundigen van Fundamentum staan voor je klaar. Bel nu en plan een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800