Vind wat je
zoekt

Symptomen speedgebruik

Op verschillende gebieden

Speed is een drug waarvan de symptomen voor zowel gebruiker als buitenstaander makkelijk te herkennen zijn. Het gaat dan vooral om de uiterlijke symptomen voor buitenstaanders en om psychische symptomen voor de gebruiker zelf. Hoe dieper je in de verslaving zit, hoe meer last je krijgt van symptomen. Speedgebruikers zijn verslaafd als er sprake is van continu gebruik en een toenemende behoefte. Maar wat zijn de symptomen van een speedgebruiker eigenlijk? Is dat te zien aan het uiterlijk en wat merkt de speedgebruiker er zelf van?

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Partydrug

Speed is een partydrug en wordt daarom veel op feesten, festivals en in clubs gebruikt met als belangrijkste doel om langer door te dansen en slaperigheid uit te stellen. De gebruiker voelt zich kort na inname dan ook opgewekt, energiek en onvermoeibaar. Voor niet-gebruikers komt dat gedrag over als hyperactief. Daarnaast praten en bewegen speedgebruikers een stuk sneller. Behalve dat gedrag en motoriek opvallend is, zijn ook uiterlijke symptomen bij speedgebruikers herkenbaar, met name in het gezicht.

Gezichtskenmerken bij speedgebruik

Het gezicht van een speedgebruiker is vaak typisch en makkelijk te herkennen, een zogenaamd ‘speed gezicht’. Kenmerken die gelijk opvallen zijn verwijde pupillen (of het dragen van een zonnebril in het donker om dit te verhullen), een bezweet voorhoofd (door oververhitting) en zichtbaar tandenknarsen. Bij langer gebruik kan ook huiduitslag ontstaan en het is niet ongebruikelijk dat de huid een grauwe kleur krijgt.

Speed symptomen

Het vrolijke gevoel dat speed je geeft kan bij intensief gebruik snel plaatsmaken voor ongewenste psychische symptomen. Prikkelbaarheid, neerslachtigheid en dwangmatige gedachten zijn daar een paar voorbeelden van. Maar het komt ook voor dat je de dagen na het gebruik van speed symptomen als futloosheid en oververmoeidheid ervaart. Eén van de andere vervelende symptomen van speedgebruik is het hebben van slaapproblemen, met name bij het in –en doorslapen. Er zijn ook gevallen bekend waarbij gebruikers in een zware psychose terechtkomen.

Speed is geen onschuldige drug en is valt met een reden onder de categorie harddrugs. Vooral door de hoeveelheid schadelijke symptomen. Speedgebruikers kunnen naast de lichamelijke symptomen ook met verstrekkende negatieve sociale en financiële gevolgen te maken krijgen door bijvoorbeeld familieruzies en teveel geld uitgeven aan drugs.

Detoxbehandeling

Wellicht herken je de symptomen van speedgebruik en realiseer je je dat je verslaafd bent. Die (h)erkenning alleen al vergt moed. Afkicken en herstellen hoef je nooit alleen te doen. Bij Fundamentum staat in het Limburgse Margraten een gespecialiseerd team van professionals voor je klaar om je door middel van een detoxbehandeling op weg naar herstel te helpen. Bel ons om een eerste gesprek in te plannen via 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800