Vind wat je
zoekt

Wanneer ben je verslaafd

Wij leggen het uit

Verslaafd of niet verslaafd, dat is, vrij naar Shakespeare, de vraag. Wanneer ben je eigenlijk verslaafd? En is de ene verslaving net zo verslavend als de ander? Fundamentum biedt antwoorden.

Ben je je verslaving beu? Fundamentum helpt met een doeltreffende behandeling. Zet nu de eerste stap en neem contact op voor een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ben ik verslaafd?

Stel jij jezelf weleens de vraag: ben ik verslaafd? Misschien kun je geen moment zonder je mobiele telefoon of zit je tot diep in de nacht naar een serie te kijken op Netflix en kun je maar niet stoppen. Misschien ga je iedere dag hardlopen en als je eens een paar dagen niet kunt rennen, voel je je onrustig en ongelukkig. Het zijn zomaar wat voorbeelden dat verslaving een ruim begrip is. Kenmerkend van een verslaving is afhankelijkheid. Je kunt moeilijk zonder. Verslaafd is “ergens niet buiten kunnende”, “niet in staat zijn om los te komen van een gewoonte”, “lichamelijk of geestelijk afhankelijk (van iets)”, zeggen de woordenboeken.

Wanneer ben je verslaafd aan middelen?

Verslaving wordt meestal in verband gebracht met een middel zoals sigaretten, alcohol, drugs of medicijnen. Verslaving is dan een toestand van lichamelijke en/of geestelijke afhankelijkheid. Om afkickverschijnselen te voorkomen, moet je het middel steeds weer consumeren. Ook is er sprake van een sterk verlangen naar een bepaalde ervaring: het ‘witte licht’ na een shot heroïne, de korte, maar krachtige euforie na een snuif coke, de flash van crack, de high van een blowtje.

Ben ik alcoholist?

Je bent een alcoholist als je al geruime tijd veel drinkt en daardoor problemen krijgt. Vaak gaat het dan om lichamelijke problemen zoals trillen, leveraandoeningen, hart- en vaatziekten of infecties. Ook kunnen er problemen zijn op het werk of in de relationele sfeer. Als alcoholist drink je dagelijks veel alcohol, en omdat je daardoor de controle verliest meer dan je misschien van plan was.

Vraag jij je af of je verslaafd bent? Zoek je hulp om van je verslaving af te komen? Bij Fundamentum zitten we voor je klaar voor hulp en advies. Je kunt ons bellen op nummer 0800-2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800