Vind wat je
zoekt

Hoelang duurt afkicken

Wij leggen het je uit

Wanneer je hebt besloten dat je een einde wilt maken aan je verslaving zal je je ongetwijfeld afvragen: hoelang duurt (lichamelijk) afkicken? Uiteraard is dat vooral afhankelijk aan welk middel je verslaafd bent, maar het goede nieuws is: afkicken duurt korter dan je misschien denkt.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoelang duren afkickverschijnselen?

Afkickverschijnselen hebben vooral betrekking op het lichamelijke aspect. Wanneer je voor langere tijd verslaafd bent aan alcohol, drugs of medicijnen, dan is je lichaam volledig afhankelijk geworden van de giftige stoffen die deze middelen met zich meebrengen. Je lichaam reageert daarom als de dagelijks toevoer van het ‘gif’ ineens stopt. Je lichaam smeekt je om snel weer wat in te nemen, want zo is het niet uit te houden. Dat gemis aan ‘gif’ uit zich in allerlei verschijnselen om je dat duidelijk te maken. Vooral de eerste dagen protesteert je lichaam fel. Na een paar dagen worden de afkickverschijnselen vanzelf minder.

In twee weken afkicken bij Fundamentum

Dat brengt ons bij de vraag: hoelang duurt afkicken dan eigenlijk precies? Over het algemeen is dat ongeveer een tot twee weken, waarbij vooral de eerste drie dagen heftig kunnen zijn. Je moet dan onder meer rekening houding met verschijnselen als trillen, zweten, hoofdpijn, misselijkheid, koorts, nachtmerries, angst, onrust en soms ook hallucinaties. Mensen die komen afkicken in onze kliniek Fundamentum verblijven hier meestal zeven tot veertien dagen. In sommige gevallen kan dat langer zijn, afhankelijk van het middel en gebruikerspatroon. De meeste van onze patiënten kunnen na twee weken weer naar huis. Je lichaam is na de detoxbehandeling volledig vrij van giftige stoffen. Daardoor voel je je een stuk beter en vitaler. Je lichaam is niet meer afhankelijk en is nu gewend aan een leven zonder drank, drugs of medicijnen.

Geestelijk afkicken

Betekent dit nu dat je helemaal bent afgekickt? Lichamelijk wel, maar geestelijk heb je nog een weg te gaan. Er zullen zich nog best wel momenten voordoen waarin je weer zou willen gebruiken. Dat vraagt om een flinke dosis mentale kracht. Na je detoxbehandeling is het dan ook verstandig om tijdens een vervolgtraject te leren omgaan met het psychische aspect van je verslaving.
☎ Bel 0800 - 2345 800