Vind wat je
zoekt

Succesverhalen

Ervaringen met Fundamentum

Al vele mensen volgden hun detox behandeling succesvol bij Fundamentum. Hieronder lees je hun ervaringen. Wil je net als deze mensen ook succesvol starten om van je verslaving af te komen? Wij helpen je!

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Korte wachtlijsten, altijd snel een afspraak
  • Behandeling volledig vergoed
  • 7 dagen per week, 365 dagen per jaar open
Voordat ik bij Fundamentum ben geholpen voor mijn drugsverslaving was ik niet te genieten. Alles in mijn leven draaide om drugs, iedereen moest ervoor wijken. Tegen mijn vrienden en familie heb ik ontelbare keren gelogen, geld gestolen om coke te kunnen kopen. Ik deed alsof ik wat aan mijn problemen ging doen, maar dit waren leugens. Doordat ik mijn baan was verloren had ik geldproblemen. De coke voelde als een uitweg, maar bracht mij uiteindelijk nog veel dieper in de shit. Ik realiseerde mij dit pas toen mijn vader mij betrapte toen ik van hem geld aan het pikken was. Die blik in zijn ogen wil ik nooit meer zien. De teleurstelling.. ik voelde mij zo enorm klein.

Op internet ben ik gaan kijken voor een oplossing. Ik had direct hulp nodig en via Google zag ik dat Fundamentum mij kon helpen. Zij hebben mij begeleid bij het stoppen met coke. Ik voelde mij flink beroerd maar de mensen daar sleepte mij er echt doorheen. Ik weet zeker, dit had ik nooit alleen kunnen of moeten doen. Na de dagen die ik bij Fundamentum heb doorgebracht zijn we gaan kijken voor een vervolgbehandeling. Nu zonder coke en met een goede basis. Fundamentum weet hier goed wat de volgende stappen zijn en denken met je mee.

- Mitchel, behandeld voor drugsverslaving

 

Ik ga nu met de billen bloot. Want ik wil mijn verhaal vertellen net zoals dat anderen mij hebben geholpen met hun verhalen. Het houdt mijn scherp om de verhalen van anderen te lezen. Want terugvallen, dat wil ik nooit meer.

Het meeste baal ik nog wel van de tijd die ik niet meer terug kan krijgen. Vijf jaar heb ik verloren. En niet alleen mijn eigen tijd maar ook de tijd van mijn familie. De pijn en verdriet die ik mijn familie heb aangedaan, omdat ik alleen maar afwezig was. Eerst gebruikte ik alleen in het weekend. Dat ging al snel naar drie dagen en voordat ik er erg in had snoof ik elke dag van de week cocaïne. Dronk ik bijna elke dag meerdere flessen drank en gaf ik veel te veel geld uit tijdens het gokken. Op een gegeven moment functioneerde ik niet meer en mijn vrouw vroeg zich af ‘’waarom!?’’. Ik gaf als excuus dat ik het wel moest doen. Ik heb een goede baan met veel verantwoordelijkheid en ik moet presteren. Terwijl ik op dit moment juist helemaal niet meer presteerde. Daarna zei ik tegen haar dat ik niet meer zou gebruiken.

In het begin geloofde zij mij en vorig jaar aan het begin van de coronaperiode was ik veel thuis aan het werk. Dan zat ik op mijn werkkamer met een laptop voor mij met meerdere gokwebsites open, een lijntje op het bureau en een fles drank onder mijn bureau. Want ja, ik kon dit allemaal niet meer onder weg doen of als ik ‘’aan het werk was’’. De deur had ik natuurlijk op slot want mijn vrouw kon niet zomaar binnenkomen. Zodra zij binnenkwam probeerde ik alles snel te verstoppen.

Na een paar weken kreeg mijn vrouw dit natuurlijk ook door en kwam ze boos binnen, nadat ik het deur van het slot had gehaald ‘’geen gelieg of stiekem gedoe meer!’’. Ik kreeg de optie om wat aan mijn verslaving te doen of zij ging bij mij weg met de kinderen. Geschrokken hierdoor heb ik hulp gezocht en ben ik bij Fundamentum terecht gekomen. Hier heb ik veel over mijzelf geleerd en dat was pijnlijk. Maar de pijn is zoveel minder dan dat ik mijn familie heb aangedaan. Het was het waard en ik ben Fundamentum ook altijd dankbaar hiervoor.

Soms krijg ik nog een berichtje van een dealer, hier reageer ik niet meer op. Mijn leven is zo een stuk beter en ik wil nooit meer terug naar mijn oude leven. Als ik daar nu aan terug denk… ‘’dit is toch geen leven?’’ Ik functioneer weer, mijn familie is blij en ik ben zelf ook een stuk gelukkiger. Ik heb mijn leven weer teruggekregen.

- Dave, behandeld voor alcohol- en cocaïneverslaving