Vind wat je
zoekt

3-MMC werking

Alle effecten

Sinds oktober 2021 is 3-MMC een verboden middel. Mede door het toenemend gebruik onder jongeren is deze designerdrug verplaatst naar Lijst II van de Opiumwet. Toenmalig staatssecretaris Blokhuis twitterde destijds: “Hiermee gaan we de beschikbaarheid tegen en geven we een duidelijk signaal af aan de vaak jonge gebruikers: 3-MMC is gevaarlijk, blijf ervan af.”

Kamp jij met een verslaving aan 3-MMC? Blijf er niet meer rondlopen, maar neem contact op met Fundamentum voor een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Poes en Miauw

3-MMC, ook wel ‘poes’ genoemd, is de opvolger van 4-MMC dat bekend stond onder de naam ‘miauw miauw’. Deze designerdrug werd al eerder op de lijst van verboden middelen gezet, maar 3-MMC was tot voor kort zowel online als in smartshops gewoon legaal verkrijgbaar. Zeker 1 op de 10 jongeren zegt 3-MMC ervaringen te hebben. Het middel is naast Amsterdam vooral populair onder jongeren op de Veluwe en in de Achterhoek.

3-MMC gevaarlijk

Hoe gevaarlijk deze ‘poes’ precies is, moet nader worden onderzocht. Vandaar dat de drug voorlopig op Lijst II van de Opiumwet is gezet. Hierop staan minder gevaarlijke drugs dan op Lijst I. Om te voorkomen dat ‘ontwerpers’ van dit soort drugs weer met een nieuw ‘design’ komen dat legaal op de markt kan verschijnen, zijn er plannen om hele groepen grondstoffen met eenzelfde chemische basisstructuur te gaan verbieden.

3-MMC werking

3-MMC is een NPS, dat wil zeggen een Nieuwe Psychoactieve Stof. Je kunt het middel enigszins vergelijken met cocaïne en xtc of een kruising daarvan. Een van de 3-MMC effecten is dat je je alert en euforisch voelt. Dit gaat gepaard met een sterke behoefte om contact te maken met anderen en meer zin in seks. Gebruikers hebben bovendien meer zelfvertrouwen en voelen geen vermoeidheid. 3-MMC heeft een werking die tussen de 3 en 6 uur duurt. Het middel werkt verslavend, gebruikers verlangen vaak naar meer.

3-MMC bijwerkingen

3-MMC ervaringen leren tot nu toe dat naast hoofdpijn en misselijkheid ook angst, verwarring en paranoia voorkomen onder gebruikers. Daarnaast kan de drug zorgen voor een verhoging van de bloeddruk en de lichaamstemperatuur en hartkloppingen veroorzaken. Deze bijwerkingen worden versterkt bij een hogere 3-MMC dosering.

Heb jij problemen met designer drugs als 3-MMC? Neem gerust contact met ons op.
☎ Bel 0800 - 2345 800