Vind wat je
zoekt

Afkicken oxazepam

Samen lukt het

Oxazepam is een kalmerend middel waaraan je snel verslaafd kunt raken. Afkicken van oxazepam is echt niet zo eenvoudig. Zowel lichamelijk als psychisch heeft het middel zo’n invloed op je gekregen dat afkicken van oxazepam met verschijnselen als slapeloosheid, angst en hartkloppingen gepaard gaat.

Worstel jij met het gebruik van oxazepam en wil je hiermee stoppen? Zoek dan altijd professionele hulp. Fundamentum helpt je graag door je lichaam te ontgiften met het afkicken van oxazepam. Neem contact met ons op om je aan te melden voor een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet oxazepam met je?

Oxazepam is een middel dat van invloed is op de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen. Daardoor werkt het rustgevend en ontspant het de spieren. Ook vermindert het angstgevoelens. Dat lijkt misschien fijn, maar de bijwerkingen zijn ook niet mis. Je kunt er suf en slaperig van worden en je reactievermogen wordt er minder van. In combinatie met alcohol worden deze bijwerkingen nog versterkt. Wanneer je oxazepam regelmatig gebruikt, ben je ook een gevaar op de weg. Rijden onder invloed van kalmeringsmiddelen heeft jaarlijks zo’n 200 verkeersdoden en 20.000 gewonden tot gevolg.

Populair slaapmiddel

Oxazepam wordt onder meer voorgeschreven aan personen die kampen met slaapproblemen. Het is dan ook zeer populair als slaapmiddel. Het probleem is echter dat oxazepam niet geschikt is voor dagelijks gebruik. Na langere tijd gebruik ben je er zowel geestelijk als lichamelijk al aan verslaafd. Het enige wat je dan nog kunt doen, is afkicken van oxazepam, en dat gaat niet zomaar even. Vooral als je het voor langere tijd hebt gebruikt, is radicaal stoppen geen optie. Doe dit dan ook nooit op eigen houtje, schakel professionele hulp in.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Afkicken oxazepam verschijnselen

Het meest voor de hand liggende ontwenningsverschijnsel als je gaat afkicken van oxazepam is slapeloosheid. Dat maakt het gelijk erg lastig en de neiging om weer een pil te nemen groot. Andere verschijnselen waar je mee te maken kunt krijgen zijn onder meer nervositeit, depressiviteit, hartkloppingen, trillende vingers en schokkende benen. Ook heftig zweten komt vaak voor. Bij Fundamentum krijg jij de nodige medische ondersteuning bij het afkicken van oxazepam.

Detox behandeling bij Fundamentum

Een detox behandeling onder medische begeleiding is belangrijk bij het afkicken van oxazepam om je lichaam te ontgiften van schadelijke, giftige stoffen. Wil je de eerste stap zetten om van jouw verslaving aan oxazepam af te komen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs