Vind wat je
zoekt

Coke ogen

Vermoeid, rood of droog

Drugs worden gebruikt vanwege de bewustzijnsveranderende effecten. Afhankelijk van het type drugs werken ze oppeppend of kalmerend. Sommige mensen zijn open over hun gebruik, anderen houden het liever geheim. Stiekem drugs gebruiken is geen goed idee. In veel gevallen is drugsgebruik aan je uiterlijk te zien, zoals bij coke. Hoe komt het dat na gebruik van coke je ogen kunnen verklappen dat je hebt gebruikt?

Ogen kunnen rood of bloeddoorlopen zijn en gebruikers hebben na het gebruik van coke droge ogen. Ook wallen en donkere kringen rond de ogen is een bekend uiterlijk kenmerk. Heb je een cokeverslaving waar je iets aan wilt doen? Fundamentum biedt detoxbehandelingen aan in het rustige Margraten in Limburg. In een tot twee weken wordt op locatie je lichaam ontgift. Zie het als een goede start en stevige basis om je te kunnen richten op het afkicken. Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Je ogen bij gebruik van coke

Hoe zien je ogen eruit bij gebruik van coke? Dat wat het meest opvalt zijn grote pupillen, maar waar komt dat door? Cocaïne zet je zenuwstelsel op z’n kop en je zenuwstelsel speelt een onmisbare rol bij het aansturen van je spieren. Je ogen beweeg je met spieren, maar ook je pupillen worden door middel van spiertjes in beweging gebracht. Pupillen worden klein in een lichte omgeving en groot in een donkere omgeving. Dat laatste symptoom heet mydriase. Bij gebruik van coke is de balans van hersensignalen zo verstoord geraakt dat spiertjes van je pupillen niet normaal functioneren. Dit is dus de oorzaak van grote ogen bij gebruik van coke. Grote pupillen betekenen overigens niet altijd dat je gebruikt hebt, want ook bepaalde medicijnen of epilepsie kunnen dat veroorzaken.

Je ogen na gebruik van coke

De pupillen in je ogen zullen na gebruik van coke geleidelijk weer kleiner worden. Wat dan vaak juist toeneemt zijn rode of bloeddoorlopen ogen. Door stimulatie van de bloedsomloop worden je ogen na gebruik van coke rood of zien ze er dof of mat uit. Bloeddoorlopen ogen kan ook een resultaat zijn van slecht slapen. Slaapproblemen hebben is een bekend negatief effect van coke en kleine gesprongen bloedvaatjes in de ogen zijn daar een gevolg van.

Droge ogen door coke

Wel eens last gehad van droge ogen door coke? Dat zou goed kunnen, want droge ogen is een bekend probleem bij gebruik van coke. Dat kan zelfs een verklaring zijn voor rode ogen. Doordat je droge ogen door coke hebt, zal je oog meer oogvocht produceren dan normaal. Bloedvaatjes kunnen springen en je kunt daardoor flink in je ogen gaan wrijven. Dit zorgt natuurlijk voor meer irritatie en roodheid in je oog. Droge ogen kunnen door coke worden veroorzaakt, maar dat hoeft niet. Je pupillen en ogen zijn een goede indicatie om een cokegebruiker te herkennen, maar rode, droge of bloeddoorlopen ogen bij iemand betekent niet automatisch dat diegene aan de drugs zit dat iemand aan de drugs zit.

Cocaïne detox bij Fundamentum

Wanneer je je realiseert dat je een cokeverslaving hebt is het echt nog niet te laat. Realisatie en erkennen van een verslaving is juist een enorme stap. Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan een belangrijke volgende stap voor je zijn. Bel 0800 2345 800 om een eerste gesprek aan te vragen. Wij hebben korte wachtlijsten en de behandeling wordt door je zorgverzekeraar vergoed (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800