Vind wat je
zoekt

Detox verslaving

Alle informatie

Tijdens het detoxen van je verslaving ga je jouw lichaam ontgiften onder deskundige begeleiding. Hoe gaat zo’n detox bij een verslaving nu eigenlijk precies in zijn werk? Meld je nu aan voor een detox van je verslaving bij Fundamentum.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een detox verslaving?

Detox is een afkorting van detoxificatie. Toxicum is het Latijnse woord voor vergif. Waar intoxicatie staat voor vergiftiging, betekent detoxificatie of detox dus ontgifting. Dat is wel nodig als je kampt met een verslaving. Er hebben zich tijdens jouw gebruik namelijk giftige stoffen opgebouwd in je lichaam. Deze stoffen uit je lichaam verwijderen, gaat niet zonder slag of stoot. Je kunt er behoorlijk heftige ontwenningsverschijnselen van krijgen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste begeleiding krijgt tijdens de detox van je verslaving.

Fundamentum gespecialiseerd in detox bij verslaving

In onze kliniek in Margraten werkt een team van in detox gespecialiseerde artsen en verplegers. Zij staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar om jou te ondersteunen tijdens jouw detox. Je lichaam kan heftig reageren wanneer je aan het afkicken bent. Het mist de dagelijkse dosis giftige stoffen. Indien nodig geven we je dan ook passende medicijnen om de ontwenningsverschijnselen een stuk dragelijker te maken. Afkicken is niet geheel zonder risico’s, zeker als je dat in je eentje zonder begeleiding thuis zou doen. Daarom is het zo belangrijk dat je continu in de gaten wordt gehouden door ons team van experts die precies weten wat bij een detox van verslaving komt kijken.

Ontwenningsverschijnselen bij detoxen verslaving

Met welke ontwenningsverschijnselen jij te maken krijgt tijdens het detoxen van je verslaving is mede afhankelijk van hoe zwaar je verslaafd bent. Er kunnen verschillende afkickverschijnselen optreden wanneer je lichaam aan het ontgiften is. Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, spierpijn, darmkrampen, misselijkheid, trillen en zweten. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van een (epileptische) aanval. Dit klinkt misschien heftig, en dat kan het ook zeker zijn, maar je wordt begeleid door gespecialiseerde artsen en verpleegkundig personeel. Dit gebeurt in een veilige setting. Na de detox van jouw verslaving voel je je gelijk al een stuk beter. Je hebt een belangrijke stap gezet om voortaan clean door het leven te gaan.

Fundamentum biedt detox voor verschillende verslavingen

Je kunt in onze kliniek in Margraten terecht voor een medicijn-, alcohol-, en drugsverslaving. Een detox voor een verslaving aan heroïne of GHB is bij ons niet mogelijk. Wel kunnen we je van advies voorzien en je doorverwijzen als je van deze soorten drugs wilt afkicken. Over het algemeen duurt een opname 10 nachten.

Wil jij van je verslaving af? Wacht dan niet langer en bel ons vandaag nog op 0800-2345800. We zitten voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.
☎ Bel 0800 - 2345 800