Vind wat je
zoekt

Hoe lang werkt coke?

Een kortwerkende drug

Cocaïne is een populaire, stimulerende drug die vaak gesnoven wordt in witte poedervorm. De drug is zo populair, omdat het je een energiek en scherp gevoel geeft. Maar hoelang werkt coke eigenlijk? En wat zijn de effecten van het middel? Je leest er hier alles over.

Fundamentum biedt detoxbehandelingen die je helpen met het begin van een drugsvrij leven. Ontgift je lichaam en leer jezelf opnieuw kennen. Je kunt ons altijd bellen voor het plannen van een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Effecten cocaïne

Cocaïne is een stimulerende drug die je een energiek en opgewekt gevoel geeft. Bij lichamelijke en geestelijke effecten van cocaïnegebruik moet je denken aan onder andere:

  • Meer energie;
  • Minder vermoeidheid;
  • Meer de behoefte om te praten;
  • Stijging bloeddruk, hartslag en lichaamstemperatuur;
  • Meer zelfvertrouwen.

Houd er rekening mee dat dit enkel de positieve effecten zijn. Een gebruiker van cocaïne ervaart ook genoeg negatieve effecten. Zo kan de stijging van het zelfvertrouwen doorslaan in zelfoverschatting. Hierdoor ga je dingen doen die je eigenlijk niet kunt of gevaarlijk zijn. Ook kan het zijn dat iemand agressief wordt van cocaïne. Daarnaast kan de toename in energie en het feit dat het de vermoeidheid afneemt, zorgen voor rusteloosheid.

Hoelang werkt coke en hoe snel voel je het?

Na hoelang je iets van bovengenoemde effecten gaat voelen is afhankelijk van de manier waarop je de cocaïne gebruikt. Het middel kan worden gerookt in de vorm van crack en worden gespoten of gesnoven in poedervorm. Het snuiven is de meest populaire manier om coke te gebruiken en zorgt ervoor dat je de effecten snel merkt. Op het moment dat je coke snuift, duurt het ongeveer 10 minuten totdat de eerste effecten optreden.

Hoe lang duurt het voordat coke is uitgewerkt?

Cocaïne werkt dus heel snel. Maar hoelang werkt coke eigenlijk? En hoe lang duurt het voordat coke is uitgewerkt? Afhankelijk van factoren als gewicht, tolerantie en hoeveelheid van het middel zijn de effecten van cocaïne binnen 30 tot 60 minuten weg. Let er wel op dat je nog niet nuchter bent als de effecten weg lijken te zijn. Activiteiten zoals autorijden zijn dus nog een erg slecht idee. Je hebt nog steeds kans dat je jezelf overschat.

Afkicken van coke met Fundamentum

Wil je van je cokeverslaving af? Om de eerste stappen te zetten om van je cokeverslaving af te komen biedt Fundamentum een unieke detoxbehandeling in onze kliniek in Limburg. Hier kun je in anonimiteit aan je verslaving werken. De behandeling duurt gemiddeld een week tot twee weken. We hebben een korte wachtlijst en de behandeling wordt volledig vergoed (behalve het eigen risico). Wil je een intakegesprek inplannen? Je bereikt ons op 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800