Vind wat je
zoekt

Ketamine effecten

op de lange termijn en je slaapritme

Ketamine is zowel een harddrug als een medicijn. Als drugs is het middel vooral populair in het nachtleven. Hallucinaties zijn de meest bekende ketamine effecten waarvoor het als drugs gebruikt wordt. In de medische wereld gebruiken ze het juist als narcosemiddel. Ketamine snuif je in poedervorm of injecteer je als vloeibare stof. Lichamelijk is het niet verslavend, psychisch wel. Bij regelmatig gebruik ontstaat namelijk tolerantie, waardoor je steeds meer nodig hebt om hetzelfde effect te voelen.

Heb je een steeds hogere dosis nodig om dezelfde effecten van ketamine te ervaren en loopt je gebruik uit de hand? Neem dan contact op met Fundamentum en start met een detoxbehandeling. Zo zorgen we er samen voor dat je van je verslaving af komt. Uiteraard vindt dit plaats onder continue medische begeleiding van onze specialisten.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ketamine drugs: effecten

Gebruik je ketamine als drugs, dan hangen de effecten af van hoeveel je gebruikt. Zo voel je je bij een lage dosering dromerig en zweverig. Gebruik je iets meer, dan krijg je het gevoel alsof je dronken bent. Zelfs simpel nadenken is dan al een hele opgave. Bij een hoge dosering ervaar je hallucinaties of beland je zelfs in een K-hole: dit lijkt op een bijna doodervaring omdat bewegen en spreken op dat moment onmogelijk is. De kans op verslaving is groot door de tolerantie die je opbouwt, waardoor je steeds meer nodig hebt om dezelfde trip te ervaren.

Ketamine effecten: lange termijn

Het gebruik van ketamine brengt risico’s met zich mee. Behalve slaapproblemen, kun je van ketamine ook andere effecten op de lange termijn krijgen. Zeker bij overmatig gebruik. Dit zijn de meest voorkomende problemen waar je als gebruiker van ketamine last van kunt krijgen:

  • Blaasproblemen; 
  • Nieraandoeningen; 
  • Hartfalen; 
  • Grotere kans op geheugenverlies; 
  • Psychische klachten, zoals paranoia, agressief gedrag, waanideeën of zelfs psychoses;  
  • Ketaminekramp, beter bekend als K-kramp. Dit zorgt voor steken en heftige pijn in je buik; 
  • Geestelijke afhankelijkheid: een teken dat je verslaafd bent. 

 

Ketamine effecten: slapen

Oorspronkelijk is ketamine een narcosemiddel voor paarden. Artsen gebruiken dit middel soms ook bij patiënten in het ziekenhuis. In deze gevallen gaat het om een zeer hoge dosering, maar ook bij recreatief gebruik is één van de effecten van ketamine dat je in slaap kunt vallen. En injecteer je ketamine, dan heeft het zelfs een veel sterkere werking dan wanneer je snuift en val je vrijwel zeker in slaap. Al is het niet verstandig om dit medicijn als slaapmiddel te gebruiken. Eén van de effecten van ketamine is namelijk dat je problemen krijgt met slapen. Ketamine houdt je hersenen actief, waardoor je moeilijker in slaap valt en je lichaam niet de rust krijgt die het nodig heeft om te herstellen.

Afkicken van je ketamineverslaving

Besef je diep van binnen dat je gebruik eigenlijk uit de hand loopt en heb je misschien zelfs al last van de effecten van ketamine of andere drugs? Zet dan vandaag nog die moeilijke, maar belangrijke eerste stap naar een nieuwe toekomst. Fundamentum is gespecialiseerd in detoxbehandelingen en helpt je veilig van je verslaving af. Bel dagelijks tussen 07:00 en 22:00 naar 0800 2345 800 en krijg weer grip op je leven.

☎ Bel 0800 - 2345 800