Vind wat je
zoekt

Uiterlijke symptomen alcoholist

Van huid tot lichaamsgeur

Het drinken van alcohol heeft een negatieve invloed op je geest en je lichaam. Je kan een alcoholist soms herkennen aan de buitenkant. Uiterlijke symptomen van een alcoholist zijn bijvoorbeeld een grauwe huidskleur of een sterke lichaamsgeur.

Wil je stoppen met het drinken van alcohol? Alcohol uit je leven bannen is niet gemakkelijk en hoef je niet alleen te doen. Fundamentum is een afkickkliniek, volledig gespecialiseerd in (alcohol) detox. In onze kliniek kom je van je lichamelijke alcoholverslaving af.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Onzichtbare en zichtbare symptomen van een alcoholist

De symptomen die bij een alcoholverslaving horen zijn sombere, nerveuze en angstige gevoelens. Ook kun je last hebben van geheugen-, slaap-, maag- en darmproblemen. Wanneer je veel drinkt, kunnen er ziektes in jouw lichaam ontstaan. Alcoholverslaafden hebben een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, de ziekte van Korsakov (beschadiging aan de hersenen) en verschillende soorten kanker. Dit zijn symptomen van alcoholisme die misschien aan het uiterlijk niet snel af te zien zijn. Hoe kun je zien dat iemand veel drinkt?

Wat zijn de uiterlijke symptomen van een alcoholist?

Alcoholisme is ook te herkennen aan uiterlijke symptomen. Een alcoholist kan zoals eerder genoemd last hebben van een bleke of grauwe huidskleur. Een ander uiterlijk symptoom van een alcoholist zijn een opgezwollen gezicht, handen en voeten. Een alcoholist kan ook last hebben van roodheid van de huid. Dit wordt ook wel een ‘alcohol flush’ genoemd. De ‘drankneus‘ kan ook een uiterlijk symptoom van een alcoholist zijn. De huid rond de neus krijgt verdikkingen en kleurt rood of paars. Huidziektes als couperose of rosacea kunnen namelijk verergeren door overmatig alcoholgebruik.

Alcoholisme beschadigt de lever, wat kan leiden tot geelzucht. Je herkent geelzucht aan een gele kleur van de huid en het oogwit. Ook zijn alcoholisme en gewichtstoename nauw met elkaar verbonden. De meeste drankjes bevatten namelijk veel suiker en calorieën. Ook gaat het drinken van alcohol vaak gepaard met slechte eetgewoontes. Wanneer je alcoholist bent zie je jouw gezondheid vaak niet als prioriteit en dat is dan weer te zien aan uiterlijke symptomen.

Hulp bij een alcoholverslaving

Zelf stoppen met alcohol is geen goed plan. De ontwenningsverschijnselen waar je last van krijgt kunnen namelijk levensbedreigend zijn. Zoek daarom altijd hulp als je wilt stoppen met alcohol. Je bent hier niet alleen in. Fundamentum is er voor jou om samen de eerste stap te zetten naar een alcoholvrij leven. Bereik ons tussen 7.00 tot 22.00 uur via 0800 2345 800 en plan een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800