Vind wat je
zoekt

Wat is het verschil

Tussen crack en coke?

Crack en coke; het zijn allebei drugs die zijn afgeleid van cocaïne. Het belangrijkste crack en cocaïne verschil is de manier waarop ze worden gebruikt en de effecten die ze hebben op je lichaam. Waarin zie je nog meer het verschil tussen crack en coke, en hoe kun je de twee van elkaar onderscheiden?

Als je verslaafd bent geraakt aan crack of coke, kan het heel moeilijk zijn om te stoppen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Bij Fundamentum, een afkickkliniek gespecialiseerd in detoxbehandelingen, zet jij de eerste stap richting een leven zonder verslaving. Neem dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur contact op met onze Intake Office en plan een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Crack en cocaïne: verschil

Het verschil tussen crack en coke zit ‘m vooral in de vorm waarin het wordt gebruikt en het effect. Laten we beginnen met coke: cocaïne wordt meestal verkocht als een wit poeder en wordt meestal gesnoven. Maar coke kun je ook slikken of injecteren. Door cocaïne krijg je tijdelijk een gevoel van euforie en het maakt je alert en energiek. De effecten duren meestal 30 minuten tot een uur.

Crack daarentegen wordt gemaakt door cocaïne te koken met natriumbicarbonaat en water, waardoor het kristalachtig wordt. Dit proces heet ook wel ‘coke basen’. De kristalachtige substantie wordt in kleine stukjes gebroken en vervolgens gerookt. Crack wordt ook wel basecoke genoemd. De effecten van crack zijn intenser dan die van cocaïne en duren korter, meestal maar een paar minuten. Van crack krijgen gebruikers meteen een intense high, vaak gevolgd door een sterke ‘crash’ of dip. Door de snelle, intense effecten van crack en de manier waarop het wordt gebruikt (gerookt), is het veel verslavender dan coke en kan het nog veel schadelijker zijn voor je gezondheid. Langdurig gebruik van zowel coke als crack kan leiden tot mentale en fysieke problemen zoals angststoornissen en hartaanvallen.

Basecoke herkennen

Het verschil tussen crack en coke is duidelijk te zien. Coke zit meestal in een wit envelopje en wordt vaak verkocht als een wit, fijn poeder. Er zijn een aantal manieren waaraan je crack (ook wel basecoke) kunt herkennen:

  • Uiterlijk: crack ziet eruit als kleine, brosse, witte of lichtgekleurde kristallen of brokken die lijken op kleine stukjes zeep of glas; 
  • Geur: crack heeft meestal een sterke, chemische geur die lijkt op die van ammoniak; 
  • Verpakking: crack wordt vaak verkocht in pakketjes van plastic of aluminiumfolie; 
  • Rook: door crack te roken komt naast de geur ook een herkenbare, witte rookwalm vrij. 

Stop met crack of coke bij Fundamentum

Ook al zit er verschil tussen crack en coke, beide drugs zijn ontzettend verslavend. Ben jij verslaafd geraakt aan (één van) deze middelen? Bij Fundamentum helpen wij je in een veilige omgeving om te stoppen. Onze kliniek in Margraten is gespecialiseerd in het uitvoeren van kortdurende detoxbehandelingen. Zo’n behandeling is een perfecte eerste stap om voorgoed van je verslaving af te komen. Neem vandaag nog contact op met onze Intake Office en plan een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800