Vind wat je
zoekt

Wanneer ben je een alcoholist

Verslaving aan alcohol

Wanneer ben je een alcoholist? Zo’n eenvoudige vraag is dat niet. Een alcoholist wordt wel gedefinieerd als iemand die continu verlangt naar alcohol, wel zou willen stoppen, maar dat niet kan en ondanks problemen blijft drinken.

Alcoholisten die willen afkicken zijn gebaat bij een opname in een kliniek. Fundamentum biedt een detoxbehandeling onder medische begeleiding. Stoppen met drinken? Neem contact met ons op. We zijn tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereikbaar op nummer 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wanneer drink je te veel?

Doe de alcoholtest: je komt deze overal op het internet tegen. Uit zo’n test blijkt al gauw dat wanneer je als man per week meer dan 21 glazen en als vrouw meer dan 14 glazen drinkt, je een excessieve drinker bent. Je drinkt met andere woorden al te veel wanneer je dagelijks bij de lunch en het avondeten twee of drie glazen wijn drinkt. In landen als Frankrijk, Spanje en Italië is wijnconsumptie tijdens de maaltijd echter heel gebruikelijk. Neigen zij daarmee naar alcoholisme?

Hoeveel drinkt een alcoholist per dag?

Veel alcoholisten zullen hun schouders ophalen bij een hoeveelheid van twee of drie glazen per dag. Wanneer ben je een alcoholist? De meeste alcoholverslaafden drinken vrijwel continu. Ze kunnen niet zonder, daarom zijn ze een slaaf van de alcohol. Ze verliezen snel de controle over hun alcoholgebruik. Na het eerste glas volgen er onherroepelijk meer. Hoeveel een alcoholist per dag drinkt, zal per persoon verschillen en is niet in een x aantal glazen uit te drukken. Een alcoholist ervaart ook ontwenningsverschijnselen bij stoppen met drank.

Typisch gedrag van een alcoholist

Misschien is de vraag ‘wanneer ben je een alcoholist?’ te beantwoorden door naar het typische gedrag van een alcoholist te kijken. Deze zal het probleem meestal relativeren. Altijd redenen verzinnen om te drinken. Stiekem drinken tijdens het werk, bijvoorbeeld. Liegen over het gebruik. Drank verstoppen voor huisgenoten en altijd een reservefles bij de hand hebben. Je bent een alcoholist als je volledig in de ban bent van de drank.

Afkicken van de alcohol bij Fundamentum

Kun jij de drank maar niet laten staan? Fundamentum helpt jou afkicken. Meld je aan voor onze detox behandeling. Mogen wij jou helpen om te stoppen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via 0800 2345 800, wij staan je graag te woord.
☎ Bel 0800 - 2345 800