Vind wat je
zoekt

Watervergiftiging XTC

Hoe gevaarlijk is het en wat zijn de symptomen?

Het gebruik van xtc zorgt er vrijwel altijd voor dat je veel dorst krijgt. Je lichaamstemperatuur stijgt, je hebt een droge mond en je voelt de behoefte om je vochtgehalte aan te vullen. Daarnaast komt door de xtc het hormoon ADH vrij, waardoor je minder goed kunt plassen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er te veel water in je lichaam zit, met als gevolg een watervergiftiging. Xtc en watervergiftiging komt niet vaak voor, maar is wel een risico. Wat zijn bij watervergiftiging de symptomen en is watervergiftiging dodelijk?

Wil je afkicken van jouw xtc-verslaving? Schakel dan altijd professionele hulp in. Maak gebruik van de ervaring en kennis van een professioneel medisch team, zoals bij Fundamentum. Je kunt bij ons terecht voor een detoxbehandeling waarmee jij de eerste stappen zet naar een drugsvrij leven. Neem contact op via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Watervergiftiging: symptomen

Watervergiftiging ontstaat doordat de hoeveelheid water en natrium in het lichaam niet meer in balans is, maar wat merk je precies als je te maken hebt met watervergiftiging? Symptomen van watervergiftiging, bijvoorbeeld door xtc, zijn onder andere:

  • Misselijkheid; 
  • Braken; 
  • Hoofdpijn; 
  • Verwardheid; 
  • Duizeligheid; 
  • Spierkrampen; 
  • Opgezwollen handen en voeten. 

 

Watervergiftiging: hoeveel liter mag je drinken?

Voldoende water drinken is goed voor je lichaam, maar te veel water drinken in een te korte tijd is niet gezond. Dit kan snel leiden tot watervergiftiging. Hoeveel liter water een watervergiftiging veroorzaakt is lastig te zeggen. Factoren als lichamelijke gezondheid (vooral de nieren), gewicht, omgeving, inspanning en klimaat spelen een rol. Ook drugsgebruik heeft hier invloed op. Iemand met nierproblemen die een streng dieet volgt, kan sneller een watervergiftiging door xtc krijgen dan een gezonde topsporter die zich in de volle zon inspant. Gemiddeld genomen wordt drie liter water per dag drinken aangeraden, maar een gezond lichaam in normale omstandigheden moet in staat zijn om zo’n acht liter water te verwerken.

Is watervergiftiging dodelijk?

In sommige gevallen kan watervergiftiging dodelijk zijn. Helaas leidt een watervergiftiging door xtc geregeld tot een dodelijke afloop. In deze ernstige gevallen zorgt het te veel aan water in je lichaam voor zwelling van de hersenen, toevallen, bewustzijnsverlies en dus soms de dood. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s van overmatig water drinken, vooral tijdens het gebruik van xtc. Besteed aandacht aan de signalen van je lichaam en drink nooit liters water achter elkaar.

Een detoxbehandeling bij Fundamentum als eerste stap

Ervaar je problemen in het dagelijks leven door gebruik van xtc? Misschien is er meer aan de hand en blijft het niet bij een experimenteel pilletje. Een verslaving ontstaat geleidelijk en het is nooit te vroeg of te laat om hulp in te schakelen. Fundamentum kan jou helpen. Een detoxbehandeling bij Fundamentum duurt een tot twee weken en reinigt je lichaam grondig. Bel ons via 0800 2345 800 tussen 07:00 en 22:00 uur om een intakegesprek in te plannen.

☎ Bel nu met een deskundige