Vind wat je
zoekt

Wachttijden

Bij Fundamentum hechten we er veel waarde aan om jou als patiënt zo efficiënt en snel mogelijk de hulp te bieden die je nodig hebt. Fundamentum is specialist op het gebied van detoxbehandelingen. Omdat onze detoxbehandeling in de meeste gevallen van middelenverslaving een essentiële stap is, kiezen veel mensen voor onze diensten. Daardoor kunnen er, net zoals bij andere GGZ-zorgverleners, wachttijden ontstaan. Dit betekent dat je mogelijk niet direct een intake kunt doen voor onze detoxbehandeling. Daarnaast kan het tot een aantal weken duren voordat je met de behandeling in de kliniek kunt starten.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Jouw opname bij ons in de kliniek kan worden ingepland nadat we goedkeuring hebben ontvangen van de zorgverzekeraar. Tot de tijd dat de detox van start gaat, kun je wel al zelfhulpgroepen bijwonen bij jou in de omgeving (of ergens anders indien je dat fijner vindt). Hieronder is de gemiddeld wachttijd van de afgelopen twee maanden weergegeven. (laatst bijgewerkt op 10-08-2023)

Wachttijden Fundamentum

Tot intake: 1 week

Start behandeling: 4 weken *

Jouw intakegesprek kan meestal in 1 week worden ingepland. De minimale wachttijd tot de start van de behandeling is ongeveer 4 weken. Soms iets korter en soms iets langer. Dit kan afwijken omdat de daadwerkelijke wachttijd situatie gebonden is. Mocht je meer informatie willen over de wachttijd voor de start van jouw behandeling, dan kun contact opnemen met onze Intake Office door te bellen naar 0800 2345 800. We helpen je graag.

De behandeling bij Fundamentum wordt vergoed door de meeste Nederlandse zorgverzekeraars, op het wettelijk verplicht eigen risico na. Wij kunnen momenteel geen patiënten in behandeling nemen die verzekerd zijn bij ASR (Ditzo, De Amersfoortse), ENO en Zorg en Zekerheid, omdat wij geen overeenkomst hebben met deze zorgverzekeraars.

*De daadwerkelijke wachttijd van de intake tot de behandeling wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals jouw eigen beschikbaarheid, je zorgverzekeraar en behandel gerelateerde aspecten. Voornamelijk de zorgverzekeraars spelen een grote rol bij het bepalen van de wachttijd. De detoxbehandeling kan namelijk van start gaan wanneer de machtiging is afgegeven door jouw zorgverzekeraar.
☎ Bel nu met een deskundige