Vind wat je
zoekt

Cold turkey afkicken van alcohol

onder medisch toezicht

Cold turkey afkicken van alcohol is een radicale manier van stoppen met drinken. Het betekent dat je van de ene op de andere dag geen alcohol meer gebruikt. Professionele begeleiding is daarbij wenselijk.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ontwenningsverschijnselen bij afkicken alcohol op cold turkey manier

Cold turkey afkicken van alcohol betekent dat je te maken krijgt met allerlei afkickverschijnselen. Zweten, rillen, trillen, darmkrampen, spierpijn, hoofdpijn, hoge bloeddruk en slapeloosheid of nachtmerries kunnen het gevolg zijn van afkicken van alcohol op een cold turkey wijze. Over het algemeen kun je stellen dat cold turkey afkicken van alcohol een stuk heftiger is dan wanneer je langzaam gaat afbouwen. Het nadeel daarvan is echter dat je je lichaam blijft voeden met alcohol, ook al is het in een steeds kleinere dosis. Bij cold turkey afkicken is dat niet het geval. Je accepteert dat je het een aantal dagen behoorlijk zwaar gaat krijgen, maar als je die goed doorstaat, heb je een belangrijke stap gezet om definitief een einde te maken aan je overmatig alcoholgebruik.

Professionele begeleiding nodig bij cold turkey afkicken van alcohol

Het is heel erg moeilijk om zonder begeleiding af te kicken van alcohol op een cold turkey manier. Het kan in sommige gevallen zelfs (levens)gevaarlijk zijn. Sommige ontwenningsverschijnselen zijn zo heftig dat je daar niet graag alleen mee wilt worden geconfronteerd. Ook kan het onverantwoord zijn om dit zonder professionele begeleiding te doen. Je kunt te maken krijgen met hevige angstgevoelens, een epileptische aanval of een delirium, waarbij je niet meer in staat bent om een helder onderscheid te maken tussen de werkelijkheid en je waanbeelden. Het is dan verstandig om mensen om je heen te hebben die weten hoe zij in dergelijke situaties moeten handelen. Bij Fundamentum kun je cold turkey afkicken onder professionele begeleiding. Onze gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen houden je 24 uur per dag in de gaten zodat je op een veilige manier de strijd aan kunt gaan met je verslaving.

Cold turkey afkicken? Bel ons vandaag nog voor een opname in onze kliniek op 0800-2345800.
☎ Bel 0800 - 2345 800