Vind wat je
zoekt

Cocaïne roken

Wat is dat?

Cocaïne is een drug die op verschillende manieren te gebruiken is. Het overgrote deel van de gebruikers snuift het in poedervorm. Je kunt cocaïne ook roken. We noemen dit dan crack. De effecten en de duur hiervan zijn anders wanneer je het rookt.
Ben je verslaafd aan cocaïne en wil je dat die verslaving stopt? Zet dan de eerste stap en plan een eerste intake in bij Fundamentum. Wij zijn de enige kliniek in Nederland die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Bel ons op 0800 2345 800 en zet de eerste stap richting een cocaïnevrij leven.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Coke roken

Een van de verschillende manieren om cocaïne te gebruiken is het roken ervan. Op het moment dat je cocaïne probeert te roken zul je merken dat het uit elkaar valt. Om coke te kunnen roken moet het eerst verwerkt worden tot basecoke. Dit wordt ook wel ‘crack’ genoemd. Deze versie valt niet uit elkaar bij de hoge temperaturen waarmee het mee te maken als je cocaïne gaat roken.
Het grootste verschil tussen het snuiven en het roken van coke zit hem in hoelang het duurt tot je er iets van voelt. Dit gaat bij het roken van cocaïne veel sneller. Al na enkele seconden voel je de eerste effecten, terwijl dat bij snuiven 10 minuten kan duren. Als je coke rookt, voel je minder lang de effecten ervan. Na 5 tot 10 minuten zijn de effecten verdwenen. Bij snuiven kan het wel een half uur duren.
Cocaïne roken in plaats van snuiven zorgt ervoor dat de effecten die je ervan krijgt sneller verdwijnen. Daarom bestaat er bij deze manier van inname het risico dat je er meer van gaat gebruiken, wat de kans op een verslaving en overdosis vergroot.

Cocaïne roken in een sigaret

Je kunt cocaïne ook roken met behulp van een sigaret. Dit noemen we ook wel een cokejoint. De cocaïne wordt dan samen met tabak opgerold in een sigaret. Dit brengt nog een gezondheidsgevaar met zich mee; schade aan de longen. Er kunnen namelijk verbrande cokedeeltjes in je longen terecht komen.

Stoppen met cocaïne roken? Fundamentum helpt

Omdat het roken van cocaïne zo verslavend is, is het ook moeilijk om er weer van af te komen. Probeer nooit zelfstandig te stoppen, maar zoek professionele hulp. Bij Fundamentum kun je in alle rust en onder medische begeleiding afkicken. Maak een afspraak voor een eerste intake en zet de eerste stap om van je cokeverslaving af te komen. Bel naar 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen met een van onze specialisten. Onze deuren zijn 365 dagen per jaar geopend om jou te helpen bij het lichamelijke en geestelijke herstel van je verslaving.

☎ Bel 0800 - 2345 800