Vind wat je
zoekt

Dagelijks alcohol drinken

en zwaar of overmatig drinken

Een verfrissend biertje na een lange werkdag of een goed glas wijn bij het eten: dagelijks alcohol drinken is voor sommige mensen de gewoonste zaak van de wereld. Misschien herken je dit. Maar wat zijn de gevolgen van dagelijks alcohol drinken? En wanneer gaat iedere dag alcohol over in een alcoholverslaving?

Fundamentum kan je helpen als je kampt met een alcoholverslaving. Een detoxbehandeling is jouw eerste stap naar een verslavingsvrij leven. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Dagelijks alcohol drinken en zwaar of overmatig drinken

Bijna acht op de tien Nederlanders van 18 jaar en ouder (77,5%) drinkt wel eens alcohol. Wanneer kun je alcoholgebruik zien als alcoholmisbruik? Volgens het Trimbos-instituut ben je een zware drinker als minstens een keer per week minimaal vier (voor vrouwen) of zes (voor mannen) glazen alcohol op een dag drinkt. Het percentage zware drinkers in Nederland is 8,3%. Ruim éénn op de 15 volwassen Nederlanders (6,5%) drinkt overmatig. Bij overmatig drinken neem je meer dan 14 (voor vrouwen) of 21 (voor mannen) glazen alcohol per week. Daarnaast spreken we nog van een alcoholverslaving. Bij een alcoholverslaving verlang je dwangmatig naar alcohol en kun je niet stoppen, ook al wil je dat wel. Er bestaat geen vaste definitie van de hoeveelheid drank die een alcoholist drinkt, maar Nederland telt ruim 82.000 alcoholverslaafden.

De risico’s van iedere dag alcohol drinken

Dagelijks alcohol drinken is slecht voor je fysieke en mentale gezondheid. Je kunt te maken krijgen met een aantal ernstige gevolgen, zoals:

  • Verhoogd risico op kanker, beroerte, impotentie en onvruchtbaarheid; 
  • Negatieve gevolgen voor je relaties; 
  • Negatieve impact op je dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld studie en werk;  
  • Financiële problemen; 
  • Slecht slapen; 
  • Hartkloppingen. 

Stoppen met dagelijks alcohol drinken bij Fundamentum

Als je gewend bent om iedere dag alcohol te drinken is stoppen niet altijd zo eenvoudig. Je kunt te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen, zoals zweten, trillen en andere lichamelijke of psychische klachten. Een detoxbehandeling bij Fundamentum biedt je de helpende hand. Onder begeleiding van professionals wordt je lichaam ontgift van de aanwezige alcohol. Na deze behandeling van een tot twee weken in een rustige omgeving voel je je weer fit en sta je sterker in je schoenen. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.  

☎ Bel 0800 - 2345 800