Vind wat je
zoekt

Alcohol test

Test jezelf

Het drinken van alcohol is in onze maatschappij sociaal geaccepteerd. Soms wordt er zelfs raar opgekeken als je geen alcohol drinkt. Maar regelmatig en veel alcohol drinken kan voor grote problemen zorgen, zoals een alcoholverslaving. Wanneer ben je een probleemdrinker en wanneer ben je verslaafd aan alcohol? Met de alcoholtest van Fundamentum kom je erachter of jouw alcoholgebruik reden is tot zorgen en of het beter is om hulp te zoeken bij het stoppen met alcohol. Vul deze nu anoniem in.

Ben jij verslaafd aan alcohol?

Doe de alcoholtest om dit uit te zoeken. Na het invullen van de vragen uit de test, geeft de test een resultaat dat aangeeft of jij last hebt van alcoholisme. Mocht er een ander resultaat uit de test komen en maak je je alsnog zorgen over je alcoholgebruik, ook dan kun je contact met Fundamentum opnemen voor eventuele passende hulp.

Wanneer drink je te veel alcohol?

Volgens de richtlijnen drink je te veel alcohol wanneer je 1 a 2 glazen alcohol per dag nuttigt en minder dan 2 dagen in de week helemaal geen alcohol drinkt. We spreken bij vrouwen van een excessieve drinker wanneer je 14 glazen alcohol per week drinkt. De grens voor mannen ligt op 21 glazen alcohol per week. Veel/regelmatig alcohol drinken leidt tot vervelende gevolgen, zowel op de korte als lange termijn.

Maak jij je zorgen over je gebruik, dan kun je bij jezelf nagaan of je met het drinken van alcohol zou kunnen stoppen. Ga ook na wat de redenen zijn dat je zo veel alcohol drinkt. Is dit bijvoorbeeld om stress te verminderen of om sombere en depressieve gedachten of gevoelens tegen te gaan, dan is het aan te raden om professionele hulp in te schakelen.

Wanneer ben je alcoholverslaafd?

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat mensen die verslaafd zijn aan alcohol niet meer kunnen functioneren en volledig lichamelijk afhankelijk zijn van het middel. Maar je kunt ook alcoholist zijn zonder dat dit direct opvalt, mede omdat alcoholgebruik zo in onze samenleving ingesleten is. Daarom is het van belang om kritisch naar je eigen alcoholgebruik te kijken.

Je bent mogelijk verslaafd aan alcohol als jij jezelf herkent in onderstaande punten:

  • Meer drinken dan voorgaande periodes
  • Steeds meer alcohol nodig hebben voor hetzelfde effect
  • Liegen over jouw alcoholgebruik
  • Verminderde interesse in sociaal contact

Uitslag van de alcoholisme test

Maak jij je zorgen om je alcoholgebruik? Het kan soms lastig zijn om te bepalen of je echt alcoholist bent of een sociale drinker. Met onze alcoholtest kun je op een snelle manier erachter komen of jouw alcoholconsumptie problematisch is. De zelftest duurt maar een paar minuten en biedt meer inzicht in jouw alcoholgebruik.

Diagnose alcoholverslaving

De alcoholtest van Fundamentum is een tool die meer inzicht biedt in je alcoholgebruik. De test is niet bedoeld om een diagnose van alcoholverslaving te stellen. Komt uit de test naar voren dat je verslaafd aan alcohol bent of dat je alcoholgebruik uit de hand loopt? Neem dan contact met ons op om af te kicken van alcohol. Fundamentum heeft jarenlange ervaring met korte detoxbehandelingen bij alcoholverslaving in medische setting waarbij je lichamelijk afkickt.

Hulp bij alcoholisme? Met onze detox behandeling zet je de eerste stap naar herstel van verslaving.

Bel ons voor een intake: 0800 – 2345 800. Wij zijn van 7 u tot 22 u bereikbaar. Bel gerust voor een intake of een terugbelverzoek.