Vind wat je
zoekt

Slaapmiddel zonder recept

de risico's en bijwerkingen

Ongeveer een op de vijf Nederlanders heeft last van slaapproblemen. Bij slaapproblemen kom je moeilijk in slaap of word je midden in de nacht wakker en lukt het niet om opnieuw in slaap te vallen. Een slaapmiddel kan dan helpen. Wil je niet eerst naar je huisarts, dan zoek je al snel naar een slaapmiddel zonder recept. Maar een slaapmiddel zonder recept nemen is niet verstandig. Je kunt er verslaafd aan raken.

Kun jij niet meer zonder slaappillen? Van een verslaving aan slaapmiddelen kom je niet zo eenvoudig af. Fundamentum kan je hierbij helpen. Een detoxbehandeling is jouw eerste stap naar een verslavingsvrij leven. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in. 

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Risico’s van een slaapmiddel zonder recept

Aan het gebruik van slaapmiddelen zonder begeleiding van een arts zitten de nodige risico’s vast. Wanneer je zelf denkt dat je het beste slaapmiddel zonder recept gevonden hebt, realiseer je je dat misschien niet zo snel. Slaapmiddelen werken alleen tijdelijk en bestrijden de oorzaak van de slapeloosheid niet. Als je ze langer dan twee weken gebruikt, helpen ze steeds minder goed. Je hebt dan meer van het middel nodig om in slaap te kunnen vallen. Daardoor wordt het steeds moeilijker om ermee te stoppen en krijg je mogelijk ontwenningsverschijnselen. Zo kun je er verslaafd aan raken.

Bijwerkingen van slaapmiddelen zonder recept

Naast de risico’s op verslaving heb je ook te maken met bijwerkingen die sterke slaappillen kunnen veroorzaken. Denk aan sufheid, concentratieverlies en een minder goed geheugen. Daarnaast kun je te maken krijgen met een verminderde ademhaling, hoofdpijn, somberheid en duizeligheid. Als je zulke sterke slaappillen zonder recept neemt, weet je vaak ook niet wat de effecten zijn in combinatie met andere medicatie. Ga daarom niet op zoek naar een goed slaapmiddel zonder recept in plaats van een slaapmiddel op doktersvoorschrift.

Niet-verslavende alternatieven voor slaappillen zonder recept

In plaats van een risicovol slaapmiddel zonder recept kun je ook voor een natuurlijk, niet-verslavend middel kiezen. Melatonine is hier een voorbeeld van. Melatonine is een lichaamseigen hormoon dat je slaap- en waakritme regelt. Door inname van extra melatonine kun je slaap opwekken. Je moet het dan wel op het juiste moment innemen. Een ander natuurlijk middel is de plant valeriaan. Valeriaan heeft rustgevende eigenschappen en kan je helpen bij lichte slaapproblemen en stress. Goed om je te bedenken: beide middelen zijn geen medicijnen. Er is vaak weinig onderzoek gedaan naar de precieze werking en effectiviteit.

Van je slaapmiddelverslaving af bij Fundamentum

Een verslaving, zoals aan slaapmiddelen, ontwikkelt zich geleidelijk. Je hebt zelf niet altijd door dat je er afhankelijk van bent geworden. Stoppen op eigen kracht is dan een grote uitdaging. Met een detoxbehandeling bij Fundamentum kan je de stap zetten. In een tot twee weken wordt je lichaam ontgift onder begeleiding van medische professionals. De behandeling wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars (behalve het eigen risico) en we werken niet met wachtlijsten. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen. 

☎ Bel 0800 - 2345 800