Vind wat je
zoekt

Xanax drugs

Alles wat je moet weten over Xanax

Xanax is een medicijn dat vaak wordt gebruikt om mensen te helpen met angstige gevoelens of stress. Het medicijn behoort tot de groep benzodiazepines. Wat waarschijnlijk minder bekend is, is dat Xanax drugs is. Officieel valt Xanax onder de softdrugs, maar het is anders dan drugs die je gebruikt om je gelukkig of opgewonden te voelen zoals xtc en coke. Xanax wordt voorgeschreven als slaap- of kalmeringsmiddel en is officieel niet zonder doktersrecept te verkrijgen. Wat is bij Xanax de werkzame stof en is Xanax verslavend?

Kun jij niet meer zonder Xanax of een ander slaap- of kalmeringsmiddel? Fundamentum helpt je graag. Je kunt bij ons terecht voor een detoxbehandeling, waarmee jij de eerste stappen zet naar een leven zonder verslaving. Neem contact op via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Xanax drugs: werking

Xanax heeft een kalmerend effect op je lichaam en je geest. De werking van Xanax is dat het je rustiger en minder angstig maakt. Het kan je ook slaperig maken. Gebruik het middel dan ook niet als je moet autorijden of andere dingen moet doen waarbij je alert moet zijn. Te veel Xanax innemen kan gevaarlijk zijn, omdat het je ademhaling vertraagt. Daarom is het belangrijk om Xanax alleen te gebruiken zoals je dokter het voorschrijft.

Xanax werkzame stof

Om de werking van Xanax drugs beter te begrijpen is het handig om te weten wat de werkzame stoffen in dit middel zijn. De werkzame stof in Xanax heet alprazolam. Dit stofje zorgt ervoor dat je kalmer wordt en minder angstig. Het werkt ook versuffend en het ontspant je spieren. Daarnaast helpt de werkzame stof in Xanax je beter te slapen als je moeite hebt om in slaap te vallen door stress en/of angst. Maar vergeet niet, alleen je dokter kan beslissen of Xanax goed middel voor je is.

Xanax drugs bijwerkingen

Bijwerkingen van Xanax drugs kunnen zijn: vermoeidheid, duizeligheid, verwardheid, moeite met concentreren en geheugenverlies. Sommige mensen merken dat ze zwaarder worden na gebruik van Xanax. Gewichtstoename is dan ook een andere bekende bijwerking. Dit komt omdat het medicijn je eetlust vergroot. Je hebt dus meer honger dan normaal. Bespreek het met je dokter als je van Xanax drugs deze of andere bijwerkingen ervaart. Stop niet zomaar met het gebruik van Xanax zonder met je dokter of huisarts te praten.

Is Xanax verslavend?

Een veelgestelde vraag is of Xanax verslavend is. Ja, Xanax is verslavend. Dit gebeurt niet na een of een paar keer Xanax gebruiken, maar wel als je het te vaak en zonder medische reden gebruikt. Als je aan Xanax verslaafd bent, heb je er steeds meer van nodig om je goed te voelen. Stoppen kan dan moeilijk zijn. Je raakt snel geïrriteerd en je gedraagt je onrustig als je een niet op tijd een dosis Xanax binnenkrijgt.

Je drugsverslaving aanpakken bij Fundamentum

Een verslaving aan slaap- of kalmeringsmiddelen is een vervelende situatie. Een dergelijk medicijn is aan je voorgeschreven met een reden, dan zit je niet te wachten op een nieuw probleem. Wil je je verslaving meteen aanpakken? Fundamentum helpt je graag. Wij bieden een detoxbehandeling van een tot twee weken. Na de behandeling sta je er zowel lichamelijk als geestelijk een stuk sterker voor. De behandeling wordt volledig vergoed door je zorgverzekering (op het eigen risico na). Bel ons via 0800 2345 800 tussen 07:00 en 22:00 uur om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800