Vind wat je
zoekt

Afkicken medicijnen

Hulp bij stoppen met je medicijnverslaving

Je hebt een doel. Afkicken en geen overbodige medicijnen meer gebruiken. Hoe kun je dat het beste bereiken? Van een medicijn afkicken, kan best moeilijk zijn. Een detox behandeling waarin je jouw lichaam helemaal reinigt van giftige stoffen kan je daarbij een goede dienst bewijzen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Risico bij langdurig gebruik medicijnen

Het aantal mensen in Nederland dat verslaafd is aan medicijnen neemt toe. Medicijnen zijn dan ook minder onschuldig dan je misschien op voorhand denkt. Vooral wanneer je voor een lange periode medicijnen gebruikt, loop je het risico dat je er verslaafd aan raakt. Medicijnen zijn erg verleidelijk als je veel last van pijn hebt, slecht kunt slapen of vaak onrustig bent. Kalmeringsmiddelen, slaappillen en pijnstillers behoren dan ook tot de meest verslavende middelen. Als je er eenmaal zo aan gewend bent, kan afkicken en deze medicijnen nooit meer gebruiken erg lastig zijn. Vooral als je er alleen voor staat en dit zonder professionele hulp zou willen doen.


Afkicken medicijnen bij Fundamentum

Gelukkig kun je, als je wilt stoppen met het gebruik van medicijnen, altijd bij ons terecht. Onze kliniek in Margraten, niet ver van Maastricht, is het hele jaar geopend, ook op zon- en feestdagen. We bieden je een detox voor medicijnen aan, waardoor je op een veilige manier en onder deskundige begeleiding van artsen en verplegers kunt afkicken van medicijnen. Fundamentum is uniek in Nederland. Wij zijn de nummer 1 specialist in korte detoxbehandelingen in medische setting.


Hoe gaat afkicken medicijnen in zijn werk?

Van een medicijn afkicken, hoe lang duurt dat eigenlijk? Tijdens een detox waarbij je gaat afkicken van medicijnen verblijf je over het algemeen 1 tot 2 weken in onze kliniek. Je wordt gedurende het detoxen, ofwel ontgiften, 24 uur per dag nauwlettend in de gaten gehouden. Dat is belangrijk, want wanneer je lichaam zich gaat ontdoen van alle giftige stoffen kan dat gepaard gaan met ontwenningsverschijnselen zoals angst, onrust, misselijkheid, hoofdpijn, trillen, verwardheid en slaapproblemen. Begeleiding door speciaal daarvoor opgeleide artsen en verpleegkundig personeel is dan ook essentieel. Tijdens de behandeling leggen we ook uit waarom je lichaam soms zo heftig kan reageren. Ook stellen we je gerust wanneer je je niet lekker voelt en geven je eventueel passende medicatie om de afkickverschijnselen tot een minimum te beperken.

Na de detoxbehandeling volg je een (verslavings) vervolgbehandeling bij de verwijzende partij. Indien je niet via een verwijzer bij ons terecht bent gekomen, helpen wij je graag bij het vinden van een passende vervolgbehandeling.


Waarom afkicken van medicijnen bij Fundamentum?

  • Wij hebben korte wachtlijsten, je kunt dus altijd snel een afspraak maken.
  • De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Je betaalt alleen het eigen risico.
  • Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.
  • Deskundige begeleiding en ondersteuning door een uitgebreide medische staf van artsen, verpleegkundigen, GGZ agogen, psychiaters en (online) pscyhologen.
  • Onze detox is vrijwel altijd een succes!

Nu afkicken medicijnen

Wil je stoppen met het gebruik van medicijnen? Wacht niet langer en bel vandaag nog met onze Intake Office op het nummer 0800-2345800 en vraag om advies.
☎ Bel 0800 - 2345 800