Vind wat je
zoekt

Ibuprofen en alcohol

Afgeraden

Ibuprofen is een veelgebruikt medicijn om pijn, koorts en ontstekingen te verminderen. Het medicijn valt onder de groep van niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID). Veel mensen vragen zich af of het veilig is om ibuprofen te nemen in combinatie met alcohol. Het antwoord is simpel: bij regelmatig gebruik van ibuprofen is alcohol drinken niet verstandig.

Gebruik je regelmatig alcohol of pijnstillers en lukt het je niet om daarmee te stoppen? Hulp bij het afkicken is belangrijk. Fundamentum helpt jou graag, bel tussen 07:00 en 22:00 uur naar 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Kan ibuprofen met alcohol?

Gelijktijdig gebruik van ibuprofen en alcohol wordt afgeraden. De gevolgen van ibuprofen en alcohol kunnen ernstig zijn. Beide middelen veroorzaken irritatie in de maag en de darmen. Wanneer deze twee middelen samen worden ingenomen, kan dit leiden tot een verhoogd risico op maag- en darmproblemen, zoals maagzweren, maagbloedingen en ontstekingen van de maagwand. Ook kan de combinatie alcohol en ibuprofen leiden tot leverbeschadiging. Beide stoffen worden door de lever afgebroken en gelijktijdig gebruik kan de lever overbelasten en beschadigen. Kortom, het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van ibuprofen en alcohol.

Hoelang na ibuprofen alcohol?

Neem je ibuprofen voor pijn of een ontsteking? Het beste is dan om geen alcohol te drinken. Als je toch alcohol wilt drinken, wacht dan enkele uren na het nemen van ibuprofen. Zo heeft je lichaam tijd om de ibuprofen af te breken.

Ontstekingsremmers en alcohol

Het wordt dus afgeraden om ibuprofen in combinatie met alcohol te gebruiken. Hetzelfde geldt voor andere ontstekingsremmers. Wanneer het gaat om het combineren van ontstekingsremmers en alcohol, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Alcohol kan namelijk de bijwerkingen van ontstekingsremmers versterken. Het is daarom aan te raden om het gebruik van ontstekingsremmers te vermijden als er alcohol wordt geconsumeerd.

Hulp bij verslavingen

Heb jij moeite met het stoppen met alcohol en medicijnen? Fundamentum is er voor jou om samen de eerste stap te zetten naar een leven zonder verslavingen. Omdat we werken met ervaringsdeskundigen, begrijpen we jouw situatie als geen ander. Neem contact op en plan een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800