Vind wat je
zoekt

MDMA-poeder

Wat is dat?

MDMA is een partydrug die steeds populairder wordt, vooral op feesten en festivals. Je ziet het vaak in de vorm van kristallen die worden fijngemalen tot poeder. MDMA-poeder wordt puur gebruikt of verwerkt in XTC. Hoewel MDMA-poeder vaak zorgt voor een blij en liefdevol gevoel, kan het gebruik ook voor grote gezondheidsrisico’s zorgen.

Wil jij stoppen met MDMA-poeder? Wacht dan niet langer en neem contact op met onze afkickkliniek. We staan bekend om onze korte detoxbehandelingen die worden begeleid door onze medisch specialisten. Samen helpen we je de lastige periode van ontwenningsverschijnselen door. Laat drugs niet je leven bepalen. Maak nu een afspraak voor een intakegesprek via 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

MDMA-poeder gebruiken

De meeste mensen die MDMA-poeder gebruiken, slikken, likken of drinken het. Het middel stimuleert bepaalde stoffen in de hersenen, waardoor je een energiek en saamhorig gevoel ervaart. Deze effecten voel je al een half uur tot een uur na het gebruiken van MDMA-poeder. Ze nemen na vier tot zes uur weer af. Vaak voel je je na het gebruik van MDMA-poeder ‘down’, alsof je een kater hebt. Dit heet de dinsdagdip, omdat MDMA-poeder vooral in het weekend wordt gebruikt en de dip vervolgens op dinsdag plaatsvindt.

MDMA-poeder snuiven

Naast het slikken, likken en drinken kun je MDMA-poeder ook snuiven. De reden voor het snuiven van MDMA-poeder is dat de effecten van deze drug dan heftiger zijn. Maar de drug is ook eerder uitgewerkt dan als je het slikt of likt. Verder is het belangrijk om te weten dat je je neus kunt beschadigen door MDMA-poeder snuiven. Je kunt neusbloedingen krijgen, minder goed ruiken en zelfs een gat in je neustussenschotje krijgen.

Dosering MDMA

Ben je een beginnende gebruiker van MDMA-poeder, dan kun je je het best houden aan een dosering van 0,5 tot 1 mg per kilo lichaamsgewicht. Ervaren gebruikers nemen vaak iets meer. Houd hierbij rekening met 1 tot 1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Met deze dosering MDMA bereik je het fijnste effect en heb je de minste kans op risico’s. Neem je meer, dan kun je hallucinaties krijgen, een heftige dip en de kans op hersenschade en oververhitting nemen toe. Een overdosis van MDMA kan zelfs dodelijk zijn.

De effecten van MDMA

De effecten van MDMA-poeder verschillen per persoon en per keer. Dit hangt bijvoorbeeld af van je gewicht, hoe je je voelt en hoeveel je neemt. Vaak zijn de effecten van MDMA positief, maar je kunt ook negatieve effecten ervaren na het gebruik van MDMA. Effecten die veel voorkomende zijn: 

  • Energiek en gelukkig gevoel; 
  • Warm en open gevoel; 
  • Hallucinaties, angsten en verwardheid; 
  • Verhoging van de hartslag; 
  • Kater.

Stoppen met MDMA bij Fundamentum

Lichamelijk raak je niet zo snel verslaafd aan MDMA. Toch is het lastig om te stoppen, omdat je er wel geestelijk afhankelijk van kunt worden. Dat komt omdat MDMA de meeste mensen zo´n goed gevoel geeft, dat ze dat nog een keer willen ervaren.

Zelf afkicken van MDMA is moeilijk. Het is verstandig om professionele hulp te zoeken als je wilt stoppen. Onze medisch specialisten helpen je snel en veilig de behandelingen door, zodat je snel weer je leven kunt oppakken. Hiervoor hoef je ons alleen maar te bellen en een afspraak te maken voor een eerste gesprek: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800