Vind wat je
zoekt

Afkicken drugs

Stoppen met je drugsverslaving

Afkicken en geen drugs meer gebruiken, dat is jouw doel. Om dit te bereiken, moet je zowel rekening houden met de lichamelijke als psychische aspecten van afkicken bij drugs. Als je wilt afkicken en zonder drugs door het leven wilt gaan, moet je er eerst voor zorgen dat jouw lichaam helemaal schoon is. Pas daarna kun je ook geestelijk van de drugs gaan afkicken.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Geen wachtlijsten, altijd snel een afspraak
  • Behandeling volledig vergoed
  • 7 dagen per week, 365 dagen per jaar open

Afkicken van drugs onder medische begeleiding

Een goede detox behandeling is een belangrijke eerste stap om van drugs te kunnen afkicken. Detox betekent ontgiften en dat is precies wat je lichaam doet tijdens een behandeling. Het gaat de strijd aan met alle aanwezige giftige stoffen in je lichaam en voert ze af. In onze kliniek in Margraten word je tijdens het ontgiften begeleid en ondersteund door een team van deskundige artsen en verplegers. Zij hebben veel ervaring met mensen zoals jij die willen afkicken van drugs. Ze zijn dan ook op alles voorbereid.


Ontwenningsverschijnselen bij afkicken drugs

Je lichaam is tijdens je drugsverslaving zo gewend geraakt aan die giftige stoffen dat je lijf er in het begin maar moeilijk aan kan wennen dat deze niet meer dagelijks worden toegediend. Je lichaam moet op zoek naar een nieuwe balans en dat gaat meestal niet zonder slag of stoot. Je kunt te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Deze kunnen best heftig zijn en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk wanneer je dit zonder deskundige medische begeleiding zou doen.

Enkele vaak voorkomende afkickverschijnselen:

  • Hartkloppingen
  • Trillen
  • Spierpijn
  • Verwardheid met hallucinaties
  • Darmkrampen en diarree
  • Zweten
  • Hoofdpijn

Afkicken van verschillende soorten drugs

Fundamentum biedt detox behandelingen voor verschillende soorten drugs. Dat gaat echter niet op wanneer je kampt met een GHB- of heroïneverslaving. We kunnen je echter wel helpen bij het vinden van de meest geschikte hulpverlening en je in contact brengen met andere klinieken die zich specifiek richten op het afkicken van deze drugs.

Afkicken in onze kliniek

Het afkicken van drugs duurt gemiddeld 10 nachten. Dat gebeurt in een veilige omgeving onder begeleiding en toezicht van onze deskundige artsen en verplegers. Onze kliniek in Margraten is het hele jaar geopend, dus ook in het weekend of op feestdagen. Na de detox kun je direct van start met een vervolgbehandeling. Deze is erop gericht om korte metten te maken met de psychische aspecten van jouw verslaving. Wij helpen je graag met het vinden van een vervolgbehandeling. Dit is mogelijk in heel Nederland.

Wil jij definitief afkicken van drugs of meer informatie over de detox behandeling van Fundamentum? Wacht niet langer en bel ons vandaag nog op 0800-2345800. Wij zijn 24/7 bereikbaar!
☎ Praat nu met een deskundige