Vind wat je
zoekt

Afkicken drugs

Stoppen met je drugsverslaving

Afkicken en geen drugs meer gebruiken, dat is jouw doel. Om dit te bereiken, moet je zowel rekening houden met de lichamelijke als psychische aspecten van afkicken bij drugs. Als je wilt afkicken en zonder drugs door het leven wilt gaan, moet je er eerst voor zorgen dat jouw lichaam helemaal schoon is. Pas daarna kun je ook geestelijk van de drugs gaan afkicken.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afkicken van drugs onder medische begeleiding

Een goede detox behandeling is een belangrijke eerste stap om van je verslaving aan drugs te kunnen afkicken. Detox betekent ontgiften en dat is precies wat je lichaam doet tijdens onze behandeling. Het gaat de strijd aan met alle aanwezige giftige stoffen in je lichaam en voert ze af. In onze kliniek in Margraten word je tijdens het ontgiften begeleid en ondersteund door een team van deskundige artsen en verplegers. Zij hebben veel ervaring met mensen zoals jij die willen afkicken van drugs en zijn dan ook zo nodig voorbereid op alles wat daarbij komt kijken.


Ontwenningsverschijnselen bij afkicken drugs

Je lichaam is tijdens je drugsverslaving zo gewend geraakt aan die giftige stoffen dat je lijf er in het begin moeilijk aan kan wennen dat deze niet meer dagelijks worden toegediend. Je lichaam moet op zoek naar een nieuwe balans en dat gaat meestal niet zonder slag of stoot. Tijdens het afkicken kun je te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Deze kunnen best heftig zijn en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk wanneer je dit zonder deskundige medische begeleiding zou doen. De ontwenningsverschijnselen waar je mee te maken kan krijgen kunnen verschillen per persoon en per soort drug(s) waar je verslaafd aan bent.

Enkele vaak voorkomende afkickverschijnselen:

  • Hartkloppingen
  • Trillen
  • Spierpijn
  • Verwardheid met hallucinaties
  • Darmkrampen en diarree
  • Zweten
  • Hoofdpijn

Afkicken van verschillende soorten drugs

Fundamentum biedt detox behandelingen voor verschillende soorten drugs. Dat gaat echter niet op wanneer je kampt met een GHB- of heroïneverslaving. We kunnen je echter wel helpen bij het vinden van de meest geschikte hulpverlening en je in contact brengen met andere klinieken die zich specifiek richten op het afkicken van deze drugs.


Afkicken in onze kliniek

Het afkicken van drugs duurt meestal 1 tot 2 weken. Dat gebeurt in een veilige omgeving onder begeleiding en toezicht van onze deskundige artsen en verplegers. Onze afkickkliniek in Margraten is het hele jaar geopend, dus ook in het weekend en op feestdagen. Na de detox ga je verder met je herstel door middel van een (verslavings) vervolgbehandeling. Deze is erop gericht om korte metten te maken met de psychische aspecten van jouw verslaving. Indien je via een verwijzer bij ons bent gekomen, ga je daarnaar terug voor verdere behandeling. Mocht dit niet het geval zijn geweest, dan helpen wij je graag met het vinden van een (verslavings) vervolgbehandeling. Dit is mogelijk in heel Nederland.

Wil jij definitief afkicken van drugs of meer informatie over de detox behandeling van Fundamentum? Wacht niet langer en bel ons vandaag nog op 0800-2345800. Wij zijn tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereikbaar!
☎ Bel 0800 - 2345 800