Vind wat je
zoekt

Hoe lang werkt MDMA?

Wij leggen het uit

MDMA-gebruik zorgt voor een energiek en euforisch gevoel. Het is hierdoor de meest gebruikte partydrug van Nederland. Maar hoe lang werkt MDMA? En wat is het eigenlijk precies? Hier lees je alles over de werking en hoe lang MDMA in je bloed te vinden is.

Heb jij ervaring met MDMA en ben je er afhankelijk van geworden? Fundamentum biedt een detox onder medische begeleiding. Bel ons voor het plannen van een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Werking MDMA

MDMA zorgt voor een verbetering van je stemming. Dit komt omdat je lichaam extra ‘geluksstofjes’ (dopamine en serotonine) aanmaakt bij het gebruik van MDMA. Je voelt je gelukkig, euforisch en alerter. Daarnaast worden je pupillen groter, stijgt je lichaamstemperatuur en en gaat je hartslag omhoog. Ook kan het voorkomen dat je moeite krijgt met plassen door de werking van MDMA.

Wanneer is MDMA uitgewerkt?

Wanneer je de eerste effecten van MDMA merkt is afhankelijk van wat je van te voren hebt gegeten, de dosering van het middel en van hoe zwaar je bent. In principe voel je tussen een halfuur en een uur na het nemen iets van de MDMA.

Je maaltijd voor gebruik en je lichaamsgewicht heeft ook invloed op hoe lang je de MDMA voelt. In principe voel je de meeste effecten gedurende vier tot zes uur. Houd er rekening mee dat ook de dosering en de mentale gesteldheid invloed hebben op de effecten van MDMA.

Hoe lang werkt MDMA?

De effecten van MDMA zijn dus binnen vier tot zes uur uitgewerkt. Maar hoe lang blijft MDMA in je bloed? Dit is afhankelijk van de dosis die je gebruikt hebt. Een gemiddelde XTC-pil is binnen maximaal 72 uur na gebruik uit je lichaam verdwenen. Het kan nog wel zeer lang in je haar te vinden zijn. Zelfs tot wel drie maanden na gebruik. Hoe lang MDMA in je bloed blijft is dus afhankelijk van meerdere factoren, zoals de hoeveelheid en de manier waarop je het hebt genomen.

Er gaan veel verschillende verhalen rond over of je het proces van afbraak kunt versnellen. De één zegt cola drinken, de ander zegt dat koffie helpt en er wordt beweerd dat douchen het proces versnelt. Helaas is er geen enkele manier om de afbraak van MDMA in je lichaam te versnellen. Je lichaam heeft nu eenmaal een aantal dagen nodig om het volledig af te breken. Het proberen te versnellen heeft dus geen enkele zin.

Neem afscheid van je MDMA-verslaving met Fundamentum

Ervaar jij problemen met het gebruik van MDMA? En merk jij dat de verslaving het overneemt? Verlies jezelf niet langer in drugsgebruik en kies voor een detoxbehandeling. Bij Fundamentum kun je in alle anonimiteit en rust beginnen aan een leven zonder verslaving. Onze kliniek in Margraten is 365 dagen per jaar geopend. Bel vandaag nog voor een intake op 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800