Vind wat je
zoekt

Wat is een alcohol detox?

Ongiften van alcohol

Tijdens een alcohol detox ga jij jouw lichaam ontgiften. Overmatig gebruik van alcohol zorgt voor een overdaad aan giftige stoffen in je lichaam. Alcoholdetoxificatie in onze alcohol detox kliniek is dan precies de behandeling die je nodig hebt.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Detoxificatie alcohol bij Fundamentum

Fundamentum is een afkickkliniek die volledig is gespecialiseerd in (alcohol) detox. In onze kliniek in Margraten kun jij in alle rust en in een veilige omgeving een einde maken aan je alcoholverslaving. Het Latijnse woord toxica betekent gif. Waar intoxicatie staat voor vergiftiging is detoxificatie het tegenovergestelde, namelijk ontgifting. Alcohol is eigenlijk puur gif en vooral als je dit in grote hoeveelheden consumeert, heeft dat allerlei nare gevolgen voor je lichaam. Een alcohol detox is er dus op gericht om je lichaam vrij te maken van al die giftige stoffen.

Afkickverschijnselen bij detoxificatie alcohol

Als je voor langere tijd veel hebt gedronken, heb je jouw lever behoorlijk wat overlast bezorgd. Tijdens de alcohol detox in de kliniek helpen we je lichaam een handje bij de grote schoonmaak. Stapsgewijs ga je jouw lichaam reinigen van giftige stoffen. Dat gaat niet zomaar. Je lichaam is zo gewend geraakt aan alcohol dat de kans groot is dat je te maken krijgt met (heftige) afkickverschijnselen.

Alcohol detox onder goede begeleiding

Een alcohol detox is niet zonder gevaren. Daarom word je in onze alcohol detox kliniek begeleid door gespecialiseerde artsen en verpleegkundig personeel. Niet alleen zal ons medisch team je passende medicatie geven om de ontwenningsverschijnselen te onderdrukken, ze zullen je ook geruststellen en uitleggen waarom ze optreden. Het doel van de alcohol detox is uiteindelijk om jouw lichaam niet meer afhankelijk te laten zijn van alcohol. Na ongeveer een tot twee weken heeft de alcoholdetoxificatie het gewenste effect en ben je lichamelijk klaar om voortaan nuchter door het leven te gaan en een vervolgbehandeling te volgen.

Onze alcohol detox kliniek is goed bereikbaar

Wil jij stoppen met alcohol en een detox behandeling volgen onder goede begeleiding? Bel nu naar 0800-2345800.
☎ Bel 0800 - 2345 800