Vind wat je
zoekt

Wat zijn de ontwenningsverschijnselen van alcohol na een maand?

Lichamelijke en geestelijke ontwenningsverschijnselen

Je hebt al een maand geen alcohol meer gedronken. Ben je dan helemaal clean? Afkickverschijnselen van alcohol zijn na een maand nog steeds aanwezig. Over het algemeen gaat het dan om psychische verschijnselen. In dit artikel bespreken we met welke ontwenningsverschijnselen van alcohol je na een maand nog te maken kunt krijgen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Geen wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichamelijk afkicken in zeven dagen

Heb je voor een langere tijd alcohol gedronken, dan kunnen er allerlei ontwenningsverschijnselen optreden zodra je gaat stoppen. Je lichaam is zo gewend aan de dagelijks dosis alcohol dat het gaat protesteren. Je kunt hierdoor last hebben van hoofdpijn, maagpijn, diarree, spierpijn, overmatig zweten, maar ook angstgevoelens en in sommige gevallen hallucinaties behoren tot de mogelijke afkickverschijnselen. Wanneer je gaat detoxen, worden alle giftige stoffen uit je lijf verwijderd. Je lichaam went stap voor stap aan het feit dat er geen alcohol meer binnenkomt. Hoe meer dagen er voorbijgaan, hoe minder heftig de ontwenningsverschijnselen zijn. Na zo’n 7 tot 10 dagen heb je geen last meer van deze afkickverschijnselen.

Afkickverschijnselen alcohol na een maand

Mag je dus concluderen dat de ontwenningsverschijnselen van alcohol na een maand wel voorbij zijn? Helaas is dat niet het geval. Hoewel je lichaam nu ook zonder alcohol verder kan, is je geest daar nog niet klaar voor. Sombere gevoelens en slapeloosheid zijn dan ook typische ontwenningsverschijnselen van alcohol die na een maand nog kunnen optreden. Ook angst en prikkelbaarheid komen voor. Daarnaast zullen er momenten zijn waarop je weer heel veel zin hebt in een glaasje. Voor sommige ex-alcoholisten is dat echter fataal. Voordat je het weet, blijft het niet bij dat ene glaasje. Niet voor niets wordt er wel gezegd: “alcoholist blijf je voor het leven”.

Extra motivatie

Als je jouw verslaving hebt overwonnen, kan dat je enorm motiveren om op die positieve weg door te gaan. Het geeft je extra kracht. Wil jij afkicken van alcohol? Maak nu een afspraak voor een alcohol detox bij Fundamentum via 0800 2345800‎.
☎ Praat nu met een deskundige