Vind wat je
zoekt

Chronische diarree door alcohol

Is dat mogelijk?

Veel alcohol gebruiken kan vervelende effecten met zich meebrengen. Vaak last hebben van diarree is een van die effecten. Hoe komt het dat alcohol diarree veroorzaakt en wat kun je ertegen doen? En kan alcohol chronische diarree veroorzaken? We hebben alle informatie hierover voor je op een rijtje gezet.

Heb jij last van een alcoholverslaving en wil je dat dit direct stopt? Schakel dan professionele hulp in door contact op te nemen met Fundamentum. Wij bieden detoxbehandelingen aan die je lichaam ontgiften van alcohol. Eenmaal afgekickt helpen we je in het traject dat erna komt: het sober blijven. Bel 0800 2345 800 en maak een afspraak voor jouw eerste gesprek.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Diarree door alcohol: een lever- en darmprobleem

Diarree door alcohol komt vrij vaak voor en heeft verschillende oorzaken. Allereerst is alcohol zeer slecht voor je darmen. Je darmslijmvlies kan gaan ontsteken en ook het extra maagzuur dat je door alcohol aanmaakt is slecht voor je darmen. Om deze stoffen uit je lichaam te krijgen gaan je darmen sneller werken dan normaal. Hierdoor wordt je ontlasting uitgeworpen voordat het voldoende vocht tot zich kan nemen om tot een gezonde structuur te komen. Wat dan uitgeworpen wordt kennen we als diarree.

Een ander orgaan dat het zwaar te verduren krijgt wanneer je veel alcohol drinkt, is je lever. De lever zorgt ervoor dat de alcohol in je lichaam afgebroken wordt. Op het moment dat je vaak grote hoeveelheden alcohol drinkt kan dit leiden tot verschillende leveraandoeningen. Een veelvoorkomende leveraandoening is leververvetting. Er vindt dan een opeenstapeling van vet plaats in de lever. Dit kan dan weer leiden tot andere leveraandoeningen, waaronder diarree.

Stoppen met alcohol: goed voor je organen

Ondanks dat alcohol zeer slecht is voor verschillende organen zoals je darm en lever, kun je de schade herstellen door te stoppen met alcohol drinken. Als je stopt met alcohol drinken herstelt de lever volledig en verdwijnen aandoeningen als leververvetting. Je kunt dit proces versnellen door een dieet te volgen met weinig vet en veel vitamines. Omdat je lichaam vanzelf herstelt als je stopt, is chronische diarree door alcohol dus niet mogelijk.

Start bij Fundamentum met een leven zonder alcohol

Ben jij verslaafd aan alcohol en heb je zelf ondervonden welke fysieke en mentale effecten dit met zich meebrengt? Schakel dan professionele hulp in maak en stop je alcoholverslaving. Bij Fundamentum wordt je lichaam schoongemaakt van alcohol door een detoxbehandeling. Bel 0800 2345 800 en maak een afspraak voor jouw eerste gesprek. We hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800