Vind wat je
zoekt

Coke dip verminderen

Kan dat?

Iemand die gebruikt heeft het vast wel eens ervaren: de coke dip. Een coke dip is wat een kater is na een avond stevig drinken. Een dip na cokegebruik wordt ook wel de dinsdagdip genoemd. En die term benadrukt meteen het verschil met de alcoholische kater. Een coke dip ontstaat namelijk vaak een paar dagen na gebruik. De meeste mensen gebruiken cocaïne in het weekend, dus vandaar dat de dip vaak op dinsdag is. Je voelt je dan lusteloos, uitgeput en somber. Hoe kun je een coke dip verminderen en kun je een coke dip voorkomen? Fundamentum legt het uit.

Heb je vaak een dip na cokegebruik? En grijp je daarna toch weer naar de coke? Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling met als doel om jou van je verslaving af te helpen. Het is nooit te laat om af te kicken. Neem contact op via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Een dip na cokegebruik

Een dip na cokegebruik ontstaat doordat je lichaam herstellende is. Stofjes zoals serotonine en het ‘geluksstofje’ dopamine zijn in grote mate vrijgekomen. Cocaïne remt ook de heropname van deze stoffen. De voorraad van deze stoffen, met name dopamine, is dus grotendeels opgebruikt en uitgeput. Het kost je lichaam tijd om alles aan te vullen en weer normale waarden te krijgen.

Een coke dip voorkomen of verminderen, kan dat?

Een coke dip voorkomen kan alleen door geen coke te gebruiken. Het is iets waar je rekening mee moet houden als je nadenkt over het gebruiken van coke. Voor zover bekend is er geen middel, oefening of voorbereiding die een coke dip kan voorkomen. Je kunt het zien als een alcoholische kater en hetzelfde gebrek aan oplossingen voor zo’n kater. Een coke dip verminderen is dus lastig. Wanneer je al midden in de coke dip zit is het verstandig om rust te nemen. Voor en tijdens het gebruik doe je er goed aan om cocaïne niet te combineren met alcohol of andere drugs.

Fundamentum – de specialist op het gebied van detoxbehandelingen

Afkicken is helaas geen eenvoudige taak, maar onthoud dat het altijd mogelijk is. Fundamentum kan jou helpen met het doel om jou van je verslaving af te helpen. Met een professioneel team wordt jouw lichaam binnen een tot twee weken ontgift waardoor je je beter voelt en je sterker in je schoenen staat. De behandeling wordt volledig vergoed (behalve het eigen risico) en Fundamentum heeft korte wachtlijsten. Bel ons op 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800