Vind wat je
zoekt

Cocaïne kater

Stop met coke

De uitspraak ‘na regen komt zonneschijn’ gaat niet op voor cocaïne. Er is juist sprake van het omgekeerde. Een van de belangrijkste gevolgen van cokegebruik is de cocaïne kater. Van het zonnige gevoel dat je had tijdens het coke snuiven is niets meer over. Donkere wolken pakken zich samen en je voelt je moe en depressief.

Ben jij die cocaïne kater meer dan zat, wil je nooit meer een cocaïne kater en wil je schoon schip maken? Fundamentum biedt een detox aan mensen met een cokeverslaving, waarbij je lichamelijk ontgift van cocaïnegebruik. Dit is de eerste stap naar herstel van verslaving. Bel ons voor het plannen van een intakegesprek naar 0800 2345 800.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe ontstaat een cocaïne kater?

Cocaïne is een opwekkend middel en is van invloed op verschillende neurotransmitters in de hersenen zoals dopamine, noradrenaline en in mindere mate serotonine. Het activeert onder andere het beloningssysteem in de hersenen en je krijgt extra energie. Hierdoor zie je de zonnige kant van het bestaan en voel je je vrolijk, energiek en zelfverzekerd. Omdat de werking van coke maar van korte duur is, nemen gebruikers vaak keer op keer weer een nieuwe snuif. Dat blijft echter meestal niet zonder gevolgen, een cocaïne kater ligt op de loer.

Vervelende gevolgen van cocaïnegebruik

Wie veel cocaïne snuift, krijgt daar de rekening voor gepresenteerd. Bij een cocaïne kater ondervind je dan ook de vervelende gevolgen. Cocaïnegebruik kan ervoor zorgen dat je je moe en misselijk voelt. Je kunt ook last hebben van hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Daarnaast kun je worden overmand door een gevoel van leegheid en somberheid.

Geen cocaïne tegen kater

Wanneer gebruikers een cocaïne kater proberen te verdrijven door opnieuw coke te snuiven, zijn de gevolgen van cocaïnegebruik niet te overzien. Je pleegt namelijk een behoorlijke aanslag op je lichaam terwijl dat juist rust nodig heeft. Door steeds weer opnieuw naar de coke te grijpen, loop je bovendien serieus gevaar op een cocaïneverslaving.

Snuif jij regelmatig coke? Onderschat de gevolgen van cocaïnegebruik niet. Bedenk ook dat stoppen met coke best zwaar is. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is afkicken in onze kliniek een uitstekende optie. Bel naar 0800 2345 800 en plan een intakegesprek voor een detoxbehandeling.
☎ Bel 0800 - 2345 800