Vind wat je
zoekt

Basecoke herkennen

Naast coke

Je hebt coke en basecoke. Het belangrijkste verschil tussen deze twee drugssoorten is de manier van gebruiken. Coke wordt doorgaans gesnoven en basecoke wordt gerookt. Snuifcoke rook je niet zomaar. De drug wordt bewerkt om het rookbaar te maken. Rookbare coke wordt ook wel ‘crack’ genoemd. Basecoke (crack) is verslavend. De werking is sneller en korter dan bij coke, maar intenser. De karakteristieken ervan zijn dus anders, maar ook het uiterlijk van basecoke verschilt met dat van coke. Hoe kun je basecoke herkennen en wat zijn de afkickverschijnselen?

Heb je een basecoke verslaving en lukt het je niet om te stoppen? Fundamentum staat voor je klaar om je met 24 uurs begeleiding van je verslaving af te helpen. Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek. Wij zijn bereikbaar tussen 07:00 en 22:00.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Uiterlijke kenmerken van Basecoke

Basecoke herkennen en onderscheiden van coke is niet moeilijk. Coke is te herkennen als spierwit poeder, bijna als poedersuiker. Basecoke herken je aan een donkerdere kleur en een vaste vorm. Dit heeft te maken met de bewerking die eraan voorafgaat. Om coke te kunnen roken wordt het gekookt en krijgt het ammoniak of maagzout als toevoeging. Dit heeft invloed op de kleur en structuur. Basecoke kan in kleur variëren van donkergeel tot oranje/bruin in komt in kleine breekbare brokstukjes. Dit worden ook wel kristallen genoemd. Het heeft wat weg van brokken kandijsuiker. Om basecoke te herkennen kijk je dus vooral naar vorm en de kleur.

Afkickverschijnselen basecoke

Hoewel de effecten van basecoke en reguliere cocaïne niet van elkaar verschillen, is de manier waarop je de drug inneemt van invloed op de beleving. Rookbare coke of crack komt sneller in je bloed terecht. Doordat je de roes van basecoke intenser beleeft dan gesnoven coke kan er al snel een drang naar meer ontstaan. Crack is dan ook verslavender dan coke en kent, bij afkicken, afkickverschijnselen. Basecoke en coke zijn in de basis niet zo verschillend. Dat betekent dat de afkickverschijnselen redelijk gelijk zijn. Voorbeelden van afkickverschijnselen bij basecoke zijn:

  • Stemmingswisselingen; 
  • Depressie; 
  • Uitgeput gevoel; 
  • Geheugen- en concentratieproblemen; 
  • Hallucinaties. 

Afkicken van basecoke bij Fundamentum

Basecoke is erg verslavend. Zelf je verslaving aan basecoke herkennen en erkennen is een belangrijke stap om af te kicken. Bij Fundamentum begin je met een detoxbehandeling om de gifstoffen uit je lichaam te krijgen. Zo zorg je ervoor dat je fysiek goed in je vel zit en sterker in je schoenen staat voor een vervolgbehandeling. Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800