Vind wat je
zoekt

Coke verslaafd

Hoe werkt dit?

Coke is een verslavend middel. In de top 10 van meest verslavende drugs staat het op de vijfde plek achter middelen als heroïne, crack, tabak en methamfetamine (crystal meth). Wie denkt dat een snuifje coke geen kwaad kan en je dat best eens kunt uitproberen, doet er goed aan in de gaten te houden dat coke snuiven verslavend is en je voor dat je het weet coke verslaafd bent. Meer weten over de behandeling van een cokeverslaving of nu direct een intake plannen? Bel naar Fundamentum. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Coke, van elite drug tot ‘vissers’ drug

Toen cocaïne voor het eerst vanuit Zuid-Amerika naar Noord-Amerika en Europa werd gesmokkeld, wekte dat vooral interesse bij de elite. Het snuiven van een lijntje coke was niet alleen een bezigheid onder artiesten, maar ook zakenlieden, advocaten of politici gebruikten hun bankbiljetten om het witte poeder te inhaleren. Coke was hip en een synoniem voor succes. Inmiddels is coke al geruime tijd ‘streetwise’ geworden. Zo haalde vissersdorp Volendam 10 jaar geleden het nieuws toen uit een onderzoek bleek dat daar 1.100 lijntjes per dag werden gesnoven. Lokale vissers blijken de laatste tijd ook steeds vaker benaderd te worden door cokesmokkelaars om pakketjes coke aan land te brengen

Coca, van onschuldige plant tot verslavend poeder

Cocaïne is een chemisch aftreksel van coca, een plant waarvan de bladeren in landen rondom de Andes al eeuwenlang worden gekauwd of gedronken als thee. De stof die daarbij vrijkomt, heeft een stimulerende werking en werkt ook goed tegen hoogteziekte. Aan de plant worden nog veel meer goede eigenschappen toegeschreven. Daar blijft echter niets van over zodra het chemisch wordt verwerkt tot het witte poeder dat is bestemd voor de neusgaten van zijn gebruikers.

Korte opwekkende roes

Coke staat bekend om de korte opwekkende roes die het veroorzaakt. Daar ligt gelijk het gevaar. Als het ene snuifje is uitgewerkt, verlang je al snel naar het volgende. Zo kun je de hele nacht doorgaan. Hoe vaker je snuift, hoe meer je nodig hebt. Zo raak je coke verslaafd. Afkicken is dan echt niet makkelijk.

Wil je afkicken van coke of meer informatie? Bel ons gerust op 0800 2345 800.

☎ Bel 0800 - 2345 800