Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen van coke vooral psychisch

Professionele begeleiding bij deze verschijnselen

De afkickverschijnselen van coke kunnen best heftig zijn, maar zijn voornamelijk geestelijk van aard. Angsten en depressies liggen op de loer.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Coke, de witte sloper

Cocaïne is een drug die je voor een kortere tijd een euforisch gevoel geeft. Dat is meestal binnen een uur weer verdwenen. De drang om nog maar een snuifje te nemen en dat prettige gevoel te verlengen, is dan ook groot. Dat maakt cocaïne tot een verslavende harddrug. Weet de één het gebruik nog te beperken tot een enkel feestje, de ander snuift elk weekend. Voor sommigen begint dat weekend al op donderdag en eindigt op dinsdag. Coke wordt daarom niet voor niets de ‘witte sloper’ genoemd.

Gevaar voor hart en bloedvaten

Mensen zijn verslaafd wanneer zij het idee hebben dat zij zonder het middel niet goed kunnen functioneren. Cocaïneverslaafden hebben steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken (bij het roken van basecoke of crack is dit nog vele malen erger.) Het veelvuldig gebruik van coke is een regelrechte aanslag op je hart, dat sneller gaat kloppen en heviger wordt samengetrokken. In combinatie met een stijgende bloeddruk kan dit een hartaanval of een beroerte tot gevolg hebben.

Afkickverschijnselen coke snuiven

Over het algemeen zijn de lichamelijke afkickverschijnselen van coke snuiven niet zo drastisch. Slecht slapen en een toename van de eetlust komen het vaakst voor. Vooral de geestelijke afkickverschijnselen van coke kunnen ingrijpend zijn. Het gebrek aan euforie leidt al snel tot gevoelens van somberheid en depressie. Angsten, concentratieproblemen en lusteloosheid komen ook voor. Je bent niet zomaar van deze gevoelens af. De drang om weer te gaan gebruiken, kan dan ook zomaar weer de kop opsteken. Goede psychische begeleiding is daarom essentieel om succesvol af te kicken. Soms is er ook sprake van verwardheid en hallucinaties. Je kunt dan maar beter professionele hulpverleners in de buurt hebben die weten hoe zij met een dergelijke situatie moeten omgaan.

Wil je afkicken van coke? Dat kan bij Fundamentum onder goede begeleiding. Bel vandaag nog voor een intake naar 0800-2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800