Vind wat je
zoekt

Cokegebruik herkennen

Hoe herken je een coke gebruiker?

Coke is populaire drug. Het verkrijgen van coke is relatief gemakkelijk en de effecten voel je snel. Het kan zijn dat er iemand in je vrienden- of kennissenkring coke gebruikt. Misschien gebruikt deze persoon af en toe coke. Het kan natuurlijk ook een overmatige gebruiker zijn. Maar hoe kan je cokegebruik herkennen? Het is niet altijd te zien of te merken dat iemand coke gebruikt, maar er zijn wel kenmerken waar je op kunt letten.

Herken jij coke gebruik bij jezelf en wil je stoppen? Fundamentum biedt detoxbehandelingen voor diverse drugsverslavingen. Onder toezicht van onze medische professionals kun je de eerste stap zetten naar een drugsvrij leven. Iets voor jou? Neem contact op.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe verslavend is coke?

Door het vrolijke en oppeppende gevoel dat coke je geeft is de verleiding groot om met het gebruik door te gaan. Na verloop van tijd kun je er afhankelijk van raken. Dat maakt cocaïne een verslavende drug. Maar hoe verslavend is coke precies? Zowel een geestelijk als lichamelijke verslaving is mogelijk, al komt een lichamelijke verslaving bijna niet voor. Geestelijk is het zeer verslavend omdat je het fijne gevoel wilt blijven voelen. Je gebruik neemt toe en je hebt steeds meer nodig om dezelfde effecten te krijgen. Dat is de definitie van een verslaving.

Kenmerken cokegebruiker: coke gebruik herkennen

Iemand die coke gebruikt herkennen is niet altijd even makkelijk. Hoe iemand op coke reageert verschilt per persoon en hangt gedeeltelijk af van wat de drug met het lichaam doet. Eén van de kenmerken van een cokegebruiker is bijvoorbeeld vaak naar het toilet gaan, want coke stimuleert de blaas. maar bij iemand die van nature al vaak naar de toilet gaat hoeft het dus niet te betekenen dat vele toiletbezoekjes met coke gebruik te maken heeft. Merk je een plotselinge toename in toiletbezoekjes, dan kan dan natuurlijk wél een indicatie van coke gebruik zijn.
Andere kenmerken waaraan je coke gebruik kunt herkennen zijn:

 • Grote pupillen;
 • Overmoedig gedrag;
 • Last van de neus, die geïrriteerd is geraakt door het snuiven;
 • Veel praten, maar niet goed luisteren;
 • Zichtbaar gewichtsverlies in korte tijd;
 • Rusteloos;
 • Toename van puistjes in het gezicht; 
 • Grauwe huidskleur. 

 

Unieke detoxbehandeling bij Fundamentum

Als je net genoemde kenmerken herkent en het vermoeden hebt dat een partner, vriend, familielid of kennis cokegebruiker is, kun je er met diegene over praten. Er zijn altijd manieren om een cokeverslaving te behandelen. Bij Fundamentum bieden we een unieke detoxbehandeling waarbij je lichaam ontgift wordt. Samen met een medisch team van onder andere GGZ psychologen, artsen en verpleegkundigen werk je aan je verslaving. De behandeling duurt ongeveer een week tot twee weken. Na de detox kan Fundamentum je helpen met het vinden van de juiste vervolgbehandeling binnen Nederland. Neem contact op via 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800