Vind wat je
zoekt

Hartkloppingen na alcohol

Hoe komt dat?

Je lichaam heeft het zwaar te verduren als je alcohol drinkt en dat kun je merken aan je hartslag. Al na het drinken van één glas alcohol gaat je hart sneller kloppen. Sommige mensen ervaren zelfs hartkloppingen na alcohol als ze ‘s nachts in bed liggen. Maar hoe kan het dat je hartslag zo omhooggaat als je hebt gedronken?

Misschien heb je regelmatig last van onprettige hartkloppingen na alcohol en wil je stoppen met drinken. Bij Fundamentum zet je de eerste stap naar een leven zonder verslaving. Deze stap kun je vandaag nog zetten. Neem dagelijks contact op met een deskundige en plan jouw intakegesprek.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Oorzaak van een hoge of snelle hartslag na alcohol

Als je alcohol drinkt, verwijden je bloedvaten en verandert je bloeddruk. Het kost je hart meer moeite om het bloed door je lichaam te pompen. Alcohol is een giftige stof die de spiercellen in het hart kan aantasten. Daarom wil je lichaam de alcohol zo snel mogelijk afbreken. Hartkloppingen door alcohol zijn dus niet zo vreemd. Ook de volgende dag kun je nog last hebben van een snelle hartslag, zeker als je veel hebt gedronken en je een kater hebt. Dit komt omdat je lichaam nog druk bezig is met het afbreken van de giftige stoffen. Hartkloppingen na alcohol kunnen verergeren naarmate je vaker en meer alcohol drinkt. Je hart wordt hierdoor extra belast wat zorgt voor een hogere hartslag. Dit brengt op de lange termijn gezondheidsrisico’s met zich mee.

Hartproblemen door alcohol

Mensen die veel drinken belasten hun hart ernstiger en ervaren meer hartkloppingen na alcohol. Alcohol verhoogt de bloeddruk en een hoge bloeddruk geeft allerlei gezondheidsrisico’s. Het risico op hartproblemen zoals hartritmestoornissen, een hartinfarct of cardiomyopathie wordt groter. Bij cardiomyopathie is de hartspier verslapt waardoor het bloed minder goed door het lichaam pompt. Door te stoppen met alcohol kunnen bepaalde hartaandoeningen voorkomen en soms zelfs opgelost worden. Maar als je een alcoholverslaving hebt is het moeilijk én gevaarlijk om zomaar te stoppen met drinken. Zoek daarom altijd professionele hulp om van je verslaving af te komen.

Gun jezelf een gezond hart door te stoppen met alcohol

Bij Fundamentum neem je afscheid van die vervelende hartkloppingen na alcohol. Fundamentum is specialist op het gebied van detoxbehandelingen. Met een detox overwin je de ontwenningsverschijnselen die optreden na het stoppen met drinken. Onze deskundigen staan je bij in deze periode en zorgen voor dag en nacht toezicht. Zo zet je in twee weken tijd een stevige stap naar een leven zonder verslaving en ben je klaar voor een geschikte vervolgbehandeling. Wij staan dagelijks van 07:00 tot 22:00 voor je klaar voor het plannen van een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800