Vind wat je
zoekt

Hoe lang duurt het voordat alcohol uit je bloed is

Wij leggen het uit

Alcohol wordt in je bloed opgenomen. Nadat je alcohol drinkt, duurt het ongeveer 30 minuten tot twee uur voordat je de volledige effecten van alcohol voelt. Hoe lang alcohol in je bloed blijft, verschilt per persoon, maar is vooral afhankelijk van de hoeveelheid alcohol die je gedronken hebt. Hoe meer alcohol je hebt gedronken, hoe langer het in je bloed blijft. Maar na hoeveel uur is alcohol uit je bloed en hoe lang blijft alcohol in je adem bij een blaastest?

Kamp je met een alcoholverslaving en wil je aan je herstel werken? Fundamentum helpt je graag. In een rustige omgeving in Limburg wordt je lichaam ontgift en krijg je alle begeleiding die je nodig hebt. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe lang blijft alcohol in je lichaam?

Hoewel de effecten van alcohol misschien na een paar uur vervagen, betekent dat niet dat de alcohol volledig uit je lichaam is verdwenen. Alcohol kan in je lichaam blijven, zelfs nadat je je niet meer dronken voelt. Het beïnvloedt je denken en handelen nog lang nadat je niet meer dronken lijkt te zijn. Maar hoe lang blijft alcohol in je lichaam? Meestal enkele uren tot meerdere dagen. In sommige gevallen duurt het zelfs weken voordat alle alcohol volledig uit je lichaam is verdwenen. Dit hangt af van hoeveel alcohol je hebt gedronken en hoe lang je al grote hoeveelheden alcohol drinkt (gewenning).

Na hoeveel uur is alcohol uit je bloed?

Je lever werkt dus hard om alcohol je lichaam uit te krijgen en daar is tijd voor nodig. Maar hoe lang duurt het voordat alcohol uit je bloed is? Alcohol is sneller uit je bloed dan dat het uit je lichaam is. Een glas alcohol blijft anderhalf uur in je bloed. Heb je ‘s avonds flink wat alcohol gedronken? Dan zit de volgende dag de alcohol nog in je lichaam, ook al voel je je weer nuchter. Er is een kans dat de alcohol dan al wel uit je bloed is.

Hoe lang blijft alcohol in je adem: blaastest

Met het oog op blaastesten is een veelgestelde vraag: hoe lang blijft alcohol in je adem? Een blaastest wordt gebruikt om te meten of je te veel gedronken hebt door de hoeveelheid alcohol in je adem. Alcohol kan een tijd in je adem zichtbaar blijven nadat je hebt gedronken. Zolang je lichaam de alcohol aan het afbreken is (1,5 uur per glas), bevat je adem nog alcohol. Wees altijd eerlijk als de politie je stopt voor een blaastest. Het is illegaal om te rijden onder invloed van alcohol en het is gevaarlijkvoor jezelf en anderen op de weg.

Detoxbehandeling bij Fundamentum

De gevaren van alcohol worden vaak onderschat. Het is vrij verkrijgbaar en alcohol drinken is een geaccepteerde bezigheid. Daarom is een alcoholverslaving lastig te herkennen en behandelen. Vermoed jij dat je een alcoholverslaving hebt en wil je daar zo snel mogelijk vanaf? Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling waar je in een veilige omgeving en met ondersteuning, ontwent van je verslaving. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.