Vind wat je
zoekt

Afkicken alcohol

Detox onder professionele begeleiding

Wil je afkicken en geen alcohol meer drinken? Dat kan bij Fundamentum, dé expert op het gebied van detox. Met onze unieke detox behandeling kun je lichamelijk van je alcoholverslaving afkicken. Wij helpen je vervolgens op weg om na het afkicken van alcohol hier psychisch mee te leren omgaan. Wil je afkicken van alcohol? Meld je nu aan voor jouw eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Geen wachtlijsten, altijd snel een afspraak
  • Behandeling volledig vergoed
  • 7 dagen per week, 365 dagen per jaar open

Van alcoholverslaving afkicken

Alcohol is een potentieel zwaar verslavend middel. Het is echter gewoon overal legaal verkrijgbaar. Ben je boven de 18, dan kun je het overal kopen en consumeren. Je begint met een glaasje wijn bij het eten of een biertje in de kroeg of op een feestje, maar dat ene drankje kan uitgroeien tot grote hoeveelheden alcohol per dag. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat alcohol samen met tabak het hoogste aantal verslaafden en misbruikers kent in Nederland. Een toenemend aantal mensen zoekt dan ook hulp bij het afkicken van alcohol.


Na afkick alcohol de verleiding weerstaan

Wie wil afkicken en geen alcohol meer gebruiken, moet niet alleen lichamelijk afkicken van alcohol, maar daarna ook in staat zijn om de publieke verleidingen te weerstaan. Toch kun je pas met de psychische kant van je verslaving aan de slag als je afkick van alcohol succesvol is verlopen. Bij Fundamentum krijg je hulp om een einde te maken aan je verslaving. Je krijgt daarom zowel medisch, psychiatrisch als psychologisch een goede begeleiding.


Afkicken alcohol onder professionele begeleiding

Als je wilt afkicken en alcohol voorgoed uit je leven wilt bannen, dan betekent dit dat je een drastische stap moet zetten. Je moet stoppen met alcohol drinken. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want je lichaam zal je smeken om de dagelijks dosis giftige stoffen waaraan het zo gewend is geraakt. Toch is lichamelijk van je alcoholverslaving afkicken heel goed mogelijk met behulp van een detox behandeling in onze afkickkliniek in Margraten.

Afkicken alcohol kan gevaarlijk zijn

Tijdens een verblijf van ongeveer 10 nachten in onze kliniek gaan we jouw lichaam vrijmaken van giftige stoffen. Detox(ificatie) is een ander woord voor ontgiften. Het schoonmaken van je lichaam gebeurt onder goede begeleiding van deskundige artsen en verplegend personeel. Die begeleiding is nodig, want afkicken van alcohol kan gevaarlijk zijn. Vooral als je langdurig en veel alcohol hebt gebruikt, is de kans groot dat je lichaam heftig gaat reageren. Daarom bieden wij een veilige omgeving waarin we je 24 uur per dag in de gaten houden. Je krijgt indien nodig ook passende medicatie die ervoor zorgt dat de afkickverschijnselen tot een minimum worden beperkt. Natuurlijk leggen we je precies uit met welke ontwenningsverschijnselen je te maken kunt krijgen en waarom dat zo is.

Afkicken alcohol? Bel ons voor een afspraak

Wil jij graag van jouw alcoholverslaving af? Bel ons vandaag nog op 0800-2345800 voor een eerste gesprek. Ook als je vragen hebt, kun je ons altijd bellen!
☎ Praat nu met een deskundige